112

Unge mænd påkørt med vilje

To mænd anholdt og der er lagt op til et alvorligt retsligt efterspil

Udgivet:25. april 2022, 09.32

Læsetid:2 minutter

Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

DET kunne være gået rigtigt galt, da tre 20-årige mænd fra Brande lørdag aften med vilje blev påkørt af en bil, der efterfølgende kørte fra stedet. To ud af tre unge mænd, der sad i bilen, blev efterfølgende anholdt og afhørt.

Den dramatiske episode tog sin begyndelse kort efter klokken 23, hvor bilen med de tre sigtede kørte rundt og lavede hjulspin på en parkeringsplads ved Storegade.

På et tidspunkt kom de tre 20-årige tilfældigt forbi.

Føreren fik hold på bilen og sprang ud af bilen sammen med sine to kammerater og beskyldte de tre unge branditter for at kaste sten efter bilen.

Det benægtede de, hvorpå de tre mænd sprang tilbage i bilen og bevidst benyttede bilen som våben. Alle tre mænd blev ramt på benene og flygtede humpende. Ifølge politiet pådrog de sig ikke skader, der medførte øjeblikkelig behandling på sygehuset.

Efter påkørslen forsvandt bilen fra stedet, men vidner kunne bidrage med et så godt signalement af både bil og personer, at politiet ved midnatstid kunne skride til anholdelse af to af de tre mænd. Det skete i Sønder Omme.

De anholdte var en 19-årig mand fra Grindsted samt en kammerat på 18 år fra Sømder Omme.

Det lykkedes den tredje person fra bilturen til Brande at flygte, men politiet ved udmærket, hvem, han er. Det drejer sig om en 17-årig mand fra Ikast-området, der kan vente snarligt besøg af politiet.

De to anholdte blev under den efterfølgende afhøring præsenteret for en mængde sigtelser.

Der blev udtaget blodprøver af dem begge, og de sigtes således for både alkohol- og narkokørsel.

Hertil kommer så vanvidskørsel samt for bevidst at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Der blev tillige foretaget ransagning af bilen, og her stødte politiet på 17 gram hash samt en kniv, der ikke var tilladt.

De to unge mænd blev løsladt søndag morgen, men der venter naturligvis et retsligt efterspil i sagen.