Bakkehuset holder skindet på næsen

General-forsamlingen gennemført med måneders forsinkelse

14. november 2020, 08.29

Efter kaffe og kage til de fremmødte var der fremragende underholdning med »Mega Duo«, som imponerede ved deres humor og deres vellyd, men også ved det meget brede repertoire. Foto: Privat

IKAST Der har med flere måneders forsinkelse været aholdt generalforsamling i den selvejende institution Bakkehuset.

Ifølge vedtægterne skulle generalforsamlingen have været holdt i foråret, men måtte aflyses på grund af corona-krisens skærpede regler. Regnskabet blev dog sendt rundt digitalt til medlemmerne, så de kunne tage stilling og stille spørgsmål til regnskabet, som fremviste et ret stort underskud.

På generalforsamlingen var der taget alle de foreskrevne forholdsregler, så formanden, Steen Hebsgaard, kunne i sin velkomst udtrykke sin glæde over, at man trods coronatider kunne mødes med Bakkehusets medlemmer – herunder mange af de frivillige.

Han pointerede, at det har været et svært år for Bakkehuset, som har måttet aflyse og udskyde en række arrangementer.

I den forbindelse rettede han en stor tak til husets leder Mette Petrea Brøndum for hendes utrættelige indsats for at bringe Bakkehusets økonomi på fode, og for at have lavet nye aftaler med en række kunstnere, samtidig med, at hun og Simon Lindegaard har stået i spidsen for at meget vellykket renovering af huset.

Takket være blandt andet et godt tilskud fra kommunen og støtte fra staten ser det ud til, at Bakkehuset kommer ud af kriseåret med ”skindet på næsen.”

For at forbedre økonomien bliver der holdt forskellige events, hvor billetsalget går direkte ind i Bakkehusets kasse. Wiking Strings har givet koncert, Steen Hebsgaard har holdt foredrag, og den 6. december fortæller Erik Hansen om jazzen i Ikast de sidste 60 år – krydret med god jazzmusik.

På generalforsamlingen var der genvalg til Jesper Lindstrøm og Erik Hansen fra bestyrelsen og til Lis Sørensen som suppleant.

Steen Hebsgaard sluttede sit indlæg med et fremtidigt løfte: ”Ingen ved, hvad der kan ske, men Bakkehuset vil blive ved. Vi har aldrig prøvet det her før, men vi klarer det sikkert. Vi kan ikke svigte vores publikum, de frivillige og vore medlemmer.”

Efter kaffe og kage til de fremmødte var der fremragende underholdning med ”Mega Duo”, som imponerede ved deres humor og deres vellyd, men også ved det meget brede repertoire, der omfattede blues, country, Rolling Stones og meget mere.