Sjældne dyr i Gludsted

TV2 og naturkendisser på besøg i næste uge

Udgivet:01. august 2018, 14.46

Læsetid:1 minut

Morten DD og Sebastian Klein kommer til Gludsted Plantage i næste uge. Foto: TV2

5 år siden

GLUDSTED Tirsdag 7. august vil man i programmet »1 døgn, 2 hold, 3 dyr« på TV 2 være i voresd område - nærmere betegnet ved Gludsted Plantage. I programmet dyster natureksperterne Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen på det ene hold og Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen på det andet hold om at finde sjældne danske dyr på tid.

I programseriens fjerde afsnit skal eksperterne finde et krondyr. Herreholdet leder efter krondyr i Gludsted Plantage.

I programmet konkurrerer to eksperter om at finde tre sjældne danske dyr indenfor 24 timer. Vinderholdet får 20.000 kr., som de må donere til et naturbevaringsprojekt efter eget valg. Faktum er et Danmarks vilde natur under pres, og mere end 2000 arter er i fare for at forsvinde.

Herreholdet består af Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen. Sebastian har mere end 20 års erfaring med naturformidling på TV og er forfatter bag en lang række bøger om naturen og vilde dyr.

Morten D. D. Hansen er naturvejleder og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum, Aarhus og er en af landets mest kendte naturformidlere. Han har optrådt i både aviser, radio og TV med sin smittende entusiasme.

- Jeg er stolt over at være med, vi bor i et land med masser af smuk natur som i den grad er underformidlet, og her kan tv stadig noget. - Det at være sammen med kompetente mennesker om at formidle dansk natur til seerne, er tæt på det, som man i Blues Brothers kaldte "on a mission from God". Vi er ridderne, der endelig bringer naturen frem til befolkningen! siger en begejstret Morten DD Hansen.