Champions League: Lokal bio-premiere mod Atalanta i aften

Ikast Bio viser alle FC Midtjyllands Champions League-kampe i en biografsal med coronatilpasset plads til op mod 100 »tilskuere«

21. oktober 2020, 09.30

Den prisvindende tv-fotograf Claus Frederiksen, der er fra Bording, er af UEFA hyret til at lave smukke billeder af MCH Arena og nærområdet. De kan så vises i forbindelse med CL-transmissioner i hele Europa - og til »tilskuerne« på plads til CL-bold i Ikast Bio. Foto: Tom Laursen

CHAMPIONS-LEAGUE - Fodbold skal ses i biografen - fristes man til at sige. I hvert fald i Ikast, hvor Ikast Bio har offentlig licens til at vise tv-transmitterede fodboldkampe på biograflærred.

Den bold har biografdirektør Bjarne Raabjerg tæmmet og driblet videre med, så den lokale biograf fra i aften og i løbet af FC Midtjyllands gruppespilsplan viser holdets Champions League-kampe.

Det er lidt af en investering, fordi licensen betyder, at vi skal afregne tv-selskabet i omegnen af 20 kroner per visningtomme, og vores lærred er altså 300 tommer stort, siger Bjarne Raabjerg.

En fodboldoplevelse

Alligevel var han ikke i tvivl om, at chancen skulle gribes.

- Vi vil gerne bidrage til at give folk en god fodboldoplevelse. For mange fodboldfans er det hyggeligere at se kampene sammen end at sidde alene hjemme i sofaen foran fjernsynet. Jeg er selv FCM-fan og glæder mig til at få oplevelsen på storskærm og med god lyd, siger Bjarne Raabjerg - og understreger, at Ikast Bio på intet område går på kompromis med corona-restriktionerne.

- Salen er kun halvt fyldt, og der er sæder mellem hver billetbestilling. Salen bliver sprittet fuldt ud af, inden folk bliver lukket ind, og man skal naturligvis sidde ned under hele kampen, siger Bjarne Raabjerg.

Modsat barer og restauranter kan de »tilskuere«, der har købt billet og er lukket ind inden klokken 22 i biografsalen få lov at blive siddende - også efter klokken 22.

- Dermed får man hele kampen med her i biografen, konstaterer Bjarne Raabjerg.

I biografen er det kun kiosk- og café-området - ikke biografsalene - der er omfattet af corona-restriktionen om at lukke klokke 22.

Rift om LFC-kampe

Og tilskuerne har allerede meldt sig på banen. Således er der til den første gruppespilskamp i aften mod italienske Atalanta kun få ledige billetter tilbage. Biografen har på forhånd også oplevet stor interesse for pladserne til de lokale fodboldheltes øvrige kampe.

Dog har et opgør givet ekstra mange henvendelser: Kampen mod Liverpool FC.

- Der er mange Liverpool-fans her i området, så vi overvejer allerede nu at vise den kamp i to sale, siger Bjarne Raabjerg.

Tipsbladet underholder

Bortset fra opgøret mod Atalanta i aften kan Ikast Bio til alle de øvrige kampe også krydre storskærmsoplevelsen med ekstra fodbold-lækkerier. Biografen har nemlig indgået et samarbejde med fodboldmagasinet Tipsbladet.

- Det betyder, at Tipsbladet stiller med en fodboldkyndig oplægsholder før hver af de resterende kampe og sørger for en fodboldrelevant quiz med præmier, som fodboldfans skulle sætte pris på, afslører Bjarne Raabjerg.

Ikast Bio ved endnu ikke, hvilke eksperter, Tipsbladet har mulighed for at stille med.

- Men det kunne da være fedt, hvis de sendte Michael Laudrup, siger Bjarne Raabjerg med et forventningsfuldt men ikke overbevist glimt i øjet.