Ungt par droppede hverdagen: Starter forfra uden stress

Nanna og Kasper Topp har akademiske uddannelser, men vendte deres liv på hovedet

23. januar 2020, 15.53

Nanna og Kasper Topp har taget en drastisk beslutning og sagt farvel til en stresset hverdag og forsøger nu langsomt at bygge deres egen virksomhed op med baggrund i deres mange akademiske komptencer. I første omgang som fotografer. Foto: Laila Kempel

IKAST De er veluddannede, unge og fuld af livsgnist. Og selvom der står fotograf på døren indtil deres nystartede virksomhed på Navervej i Ikast, så kan de så meget andet.

Nanna og Kasper Topp har begge kandidatgrader i medialogi og ved alt om sociale medier, projektledelse, konceptudvikling og visuelle effekter i computerspil. Og så kan de selvfølgelig tage flotte billeder med de rigtige udtryk, hvis farmor skal have et godt familieportræt til den runde fødselsdag, eller hvis kæresten skal have det ultimative billede på årsdagen.

Hektisk storbyliv

Nanna og Kasper Topp levede indtil foråret i 2019 det hektiske storbyliv i Aalborg med to små børn, interessante job - men i en stresset hverdag.

- Vores børn var kede af det, og Kasper blev ramt af nogle uforklarlige sygdomsforløb. Så en dag tog vi beslutningen. Vi var nødt til at lave en turn-around i vores liv. Vi sagde vores job op, opsagde lejligheden, solgte alle vores ting og flyttede ind i sammen med min mors i hendes 100 kvadratmeter store hus i Ilskov.

Nanna Topp forsøger at sætte ord på, parrets drastiske beslutning.

De tog deres senge, deres tøj, de to børns legetøj og computerne med sig. Resten lod de blive i Aalborg - og trak en streg i sandet.

Kontanthjælp

De første måneder levede de af kontanthjælp mens de forsøgte at få sat ord på, hvad de gerne ville med deres liv.

De ønskede glade børn og en hverdag med ro.

Med akademiske uddannelser indenfor et fag, hvor der i den grad er arbejde var der konstant pres på for at få parret i gang.

- Men nej, vi ville selv tage en beslutning. Det hjalp jo ikke, at vi fortsatte i Midtjylland, hvor vi slap i Aalborg. Så vores cvr-nummer, som vi i fritiden, havde brugt til at udvikle computerspil blev aktiveret og brugt til at åbne Toppfotografi i november måneder. Jeg satte som succeskriterie, at vi skulle have en fotografering om dagen. Vi havde både fire og fem i hele december måned, så det gik over alt forventing, siger Kasper Topp.

De har mange kompetencer på cv’et og vil efter den forrygende start på selve fotograf-delen forsøge at strikke en hverdag sammen, hvor der er ro og plads til familielivet.

- Livet handler ikke om at tjene penge og blive rig. Det handler om at have glade børn og et familieliv i harmoni, siger parret, der blandt andet har sat gang i et kunstprojekt: Faceless common beauty, hvor 12 fotografier over de kommende 12 måneder sætter de moderne kropsidealer til debat Billederne udstilles i Huset no 7 i Herning i hele det kommende år.