På tur med Morten DD

Et par timer fra istid til nutid ved Bøllingsø

Udgivet:27. september 2022, 16.04

Læsetid:1 minut

Der er lagt op til en anderledes og spændende naturvandring på lørdag med Morten DD Hansen i spidsen. Foto: Privatfoto

1 år siden

NATURTUR Biolog og topformidler Morten D.D. Hansen går i spidsen, når den storslåede natur omkring Klosterlund Museum og Bølling Sø præsenteres. Det sker lørdag over middag, og deltagerne mødes på Klosterlund Museum.

Gennem mere end 15 år har han været en fast gæst i radio og TV, lige fra Bidt af Naturen på DR1 over Bidt, Brændt & Stukket på Ultra og #123dyr på TV2.

Til daglig er han museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus og bosat i Nørre Snede.

Morten D.D., som han kaldes i det daglige, er i sjælden grad begejstret for naturen, og han er fuld af gode historier, fremgår det af en pressemeddelelse.

Med en kombination af stand-up, solid faglighed og politisk kant gør han naturen sprællevende og fascinerende, så der er garanti for et anderledes og underholdende møde med naturen ved Bølling Sø.

Klosterlund Museums udstillinger fortæller (blandt andet) om, hvordan kulturhistorien har udspillet sig i relation til landskabets udvikling på lige netop dette sted. Bølling Sø har udviklet sig fra sø i istiden til mose og tilbage til sø igen. På museet kan deltagerne se efterladte redskaber og andre spor efter rensdyrjægere og andre stenalderfolk på vandring og blive klogere på ofringer i mosen i jernalderen, tørvegravning i nyere tid og meget andet. Det vil derfor være oplagt at kombinere vandreturen med et besøg på museet inden turen.