Ingen krisesnak hos Ikast-virksomhed: Udvider med 2000 kvadratmeter

Ikast-virksomheden JW Industri har travlt og for at kunne følge med efterspørgslen, udvider virksomheden med en tilbygning

18. maj 2020, 07.04

John Winther har taget det første spadestik til den nye del af JW Industri. Foto: Privatfoto

IKAST Mens store dele af dansk erhvervsliv er i vanskeligheder som følge af corona-krisen, går det rigtig godt hos stålkonstruktionsvirksomheden JW Industri i Ikast.

JW Industri med ejerleder John Winther i spidsen oplever flere ordrer, og derfor har virksomheden nu behov for mere plads.

Virksomheden som også arbejder med fremstilling af komponenter, specialiserede maskiner og procestekniske løsninger, har i efteråret 2019 fejret 25-årsjubilæum, og det er fortsat en glad John Winther, som taler med Herning Folkeblad.

Samler alt på adressen

Med forårssolen hængende over fabrikken på Smedevej, tager John Winther det første spadestik og smiler tilfreds.

Han fortæller, at der ikke blot er tale om en udvidelse, men også en effektivisering af alle de eksisterende produktionsfaciliteter.

- Arbejdsgangene bliver kortere, og dermed kan vi sikre en hurtigere leveringstid. Det er aldrig sjovt at sige nej til en ordre fra en god kunde, fordi man ikke kan finde plads i produktionen, siger John Winther og tilføjer:

- Den nye tilbygning vil gøre os i stand til at imødekomme flere af vores kunders ønsker, hvor vores produktionsgange er samlet på samme adresse, lyder det fra ejerlederen, som hentyder til, at fabrikken lige nu også har lokaler på Navervej.

Har gået i vejen for hinanden

Med tilbygningen på godt 2000 kvadratmeter forventer John Winther også, at den interne logistik vil blive forbedret.

- Vi har længe gået lidt i vejen for hinanden. Den nye hal vil hjælpe på det problem, og samtidig er det en fordel, at vi undgår spildtid ved at køre mellem to adresser, siger John Winther.

Han fremhæver, at kort leveringstid er i højsædet, hvorfor et hurtigt produktionsflow også er nødvendigt for, at leveringstiderne kan overholdes.

- Vi oplever udfordringer med at kunne følge med efterspørgslen i vores produktion. Når vi eksempelvis producerer transportanlæg og vores Scanhugger-maskiner, (flishuggermaskine red.) fylder vi meget og spærrer for andre ordrer, uddyber John Winther.

Eksport til udlandet

Den nye tilbygning har cirka 10 meter til loftet imod de nuværende 5,5 meter. Dermed bliver det ifølge John Winther også lettere at huse større projekter i fremtiden.

- Tilbygningen bliver udstyret med traverskraner. De har en løfteevne på 10 tons, og så får vi et nyt ventilationssystem, siger han.

Møde- og kontorfaciliteterne bliver også optimerede i den nye bygning foruden montage og produktion.

Hos JW Industri tegner danske kunder sig for størstedelen af omsætningen, mens Norge, Tyskland og USA er de største eksportmarkeder. Det seneste år har virksomheden målrettet indsatsen mod Norge og Sverige, hvilket har udmøntet sig i en eksportfremgang.

John Winther vurderer, at JW Industri med udvidelsen står optimalt rustet til at servicere både nye og eksisterende kunder.

JW Industri er stiftet i 1994 og har 34 ansatte.

Solen skinner over JW Inudstri, som endda har oplevet fremgang i den seneste tid. Her skal den kommende bygning ligge. Foto: Privatfoto