Herning-Ikast snuppede tredjepladsen tilbage fra Viborg

Herning-Ikast vandt planmæssigt ude over Ringkøbing, mens Viborg samtidig snublede i sidste sekund i Silkeborg

Udgivet:23. marts 2022, 21.55

Læsetid:2 minutter

HIH’erne kan juble over en tredjeplads i grundspillet. Foto: Malene Tswai

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

12 måneder siden

HÅNDBOLD Dramaet foregik mest af alt langt fra Rofi-centret i Ringkøbing, hvor Herning-Ikast Håndbold spillede - og vandt stensikkert med 33-21 over Ringkøbing Håndbold.

Alle kampene i denne sidste runde af grundspillet i kvindernes liga blev spillet samtidig, og i Silkeborg skulle Viborg HK samtidig vinde over Silkeborg-Voel for at holde fast i den tredjeplads, som Viborg snuppede fra HIH i seneste spillerunde.

Silkeborg-Voel var dog foran gennem stort set hele den kamp, men til allersidst kom Viborg foran med én. På det tidspunkt var kampen i Ringkøbing slut, og HIH’erne i hallen fulgte spændte med via direktør Daniel Grønhøjs mobiltelefon. Og minsandten om ikke Silkeborg-Voel fik udlignet til resultatet 25-25 til allersidst.

Det fremkaldte et par jubelbrøl i HIH-lejren.

Tredjepladsen i grundspillet betyder, at HIH har fordel i slutspillet i en eventuelt tredje og afgørende kamp, hvis holdet kommer til at møde Viborg i semifinaler, finaler eller bronzekampe.

Og så betyder tredjepladsen først og fremmest, at Herning-Ikast nu kommer i slutspilspulje med Team Esbjerg, Silkeborg-Voel og Horsens - i stedet for den geografisk noget mere bøvlede pulje med Odense, Nykøbing Falster og København Håndbold.

Hurtig afgørelse

Det lignede på forhånd en lidt ulige kamp i Ringkøbing, og det tog da heller ikke lang tid, før HIH’s favoritter havde punkteret spændingen i Rofi-centret mod hjemmeholdet, der er næstsidst i tabellen. Primært på lynhurtige omstillinger kom HIH foran 4-1, 8-2 og 11-5, og dermed kom den ærgerlige oplevelse fra nederlaget i Horsens i søndags hurtigt ud af systemet.

Herning-Ikasts cheftræner, Kasper Christensen, sparede en småsløj Sonja Frey, men derudover var der rig mulighed for spilminutter til alle de øvrige i truppen.

Ringkøbing Håndbold, der nu skal ud og spille kvalifikationskampe for at blive i ligaen, hang så nogenlunde på i første halvleg. Ved pausen var føringen til HIH på fem mål, 18-13, men i anden halvleg trak gæsterne endegyldigt fra. Føringen kom helt op på 12 mål, 28-16, før der blev slappet en smule af i slutfasen.

HIH indleder slutspillet på næste onsdag.

Inden da skal Herning-Ikast dog i kamp igen allerede på søndag, hvor det gælder den første af to kvartfinaler i EHF European League. Det er mod rumænske Ramnicu Valcea på udebane.