Padel og tennismuligheder i vestbyen: En drabelig indvielseskamp på byens nye padelanlæg

Ikast Sportscenter og Ikast FS Tennis har været ramt af mangel på byggematerialer, men nu er det nye padel- og tennisanlæg officielt indviet, og det er allerede populært

13. oktober 2021, 09.51

Thomas Michalski blev presset til det yderste af Allan Vad Nielsen til den første officielle kamp på det nye anlæg. Begge Ikast-drenge roste faciliteterne. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST - Ikke på vilkår. Vi skal ikke have det her spil med i avisen, lyder den smilende afvisning.

De to kammerater, ikastboerne Allan Vad Nielsen og Thomas Michalski, er få sekunder fra at være de første til at spille på Ikast’ nye padelbaner hos Ikast Padel Tennis ved Sportscenter Ikast. Lørdag formiddag er det blevet tid til den officielle indvielse, selv om banerne har kunnet benyttes i nogle uger.

- Synes I virkelig det?, spørger Allan Vad Nielsen og griner over mod Thomas Michalski.

De to Ikast-drenge lader sig overtale til at lade Ikast Avis overvære den første »rigtige« kamp, som skal vise sig at blive en yderst intens af slagsen.

- Vi har da været spændte på, hvordan det vil komme til at blive hernede. Vi har under coronaen spillet i Videbæk, men vi vil naturligvis gerne støtte op om byen, for vi er jo begge fra Ikast, siger Allan Vad Nielsen, inden kampen går i gang.

Skyder op alle steder

Padel er en blanding mellem tennis og squash. Det spilles primært som double på en lukket bane omgivet af vægge af glas og hegn af metal. Banen er en tredjedel af størrelsen på en tennisbane. Bolden kan spilles op af en hvilken som helst væg, men kan kun ramme gulvet én gang, før den returneres.

Sammen med sportsgrenen discgolf er padeltennis blevet yderst populært under coronapandemien, og blot i dette år ses banerne skyde op alle steder. I Ikast er de to erhvervsmænd Rasmus Niebuhr og Jens Poulsen i færd med at bygge Midtjyllands største anlæg, og både Herning samt Videbæk, som Allan Vad Nielsen nævner, har fået padeltennisanlæg.

Padelbanerne ved Sportscenter Ikast er blevet til gennem et samarbejde mellem Ikast FS Tennis og Sportscenter Ikast.

- Alt foregår elektronisk. Når man har booket og betalt for en bane, så får man en kode, som man lukker sig selv ind på banerne med, forklarer centerdirektør Jan Rahbek.

Foreningslivet i Ikast har således fået endnu en sportsgren tilført, og det skal efterhånden være sportsgrene på is, hvis man vil finde noget, det ikke er muligt at gå til i sportsbyen.

Tre padelbaner og to helt nye tennisbaner er nu indviet i et samarbejde mellem Sportscenter Ikast og Ikast FS Tennis. Foto: Henrik Ole Jensen