Gallakoncert i Fonnesbæk kirke: Seks unge sangere klar til finalen

To musical- og fire klassiske sangere er klar til gallakoncerten i Fonnesbæk Kirke

Udgivet:12. april 2022, 10.33

Læsetid:2 minutter

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

12 måneder siden

BAKKEHUSET De seks finalister ved årets Unge Sangere arrangement blev mandag aften fundet i Bakkehuset, hvor i alt 12 semifinalister dystede om at blive blandt den udsøgte lille skare, der i aften skal dyste om titlen som årets unge sanger.

Der er i år fire klasisske- og to musicalsangere videre til finalen i Fonnesbæk Kirke, der igen lægger hus til den afsluttende finalekoncert.

I finalen er Florian Silius Rubek Kahlmejer, der til semifinalen sang Her Olufs Ballade, (Elverskud C.K.F. Molbech/NW. Gade og Questo amor , vergogna mia (Edga) F. Fontana/G. Puccini.

Berthe Wiggers Lyneborg stillede op til semifinalen med Doves, mio bel Tesoro (Arianna a Naxox) Anon/J. Haydn og Nachtgang (Op. 29, Nr.3 O.J. Bierbum/R. Strauss.

Agnete Bie Westphael er musicalsangere og sang Someone Else’ story (Chess) T. Rice/B. Anderson/B. Ulvaeus og Hon (The Secret Garden) M. Norman/L. SImon.

Michelle Rginales Nielsen er den anden musicalsanger og strøg igennem dommerkomittens bedømmelse med sine fortolkninger af When He Sees Me (Waitress) S. Bareilles og Live Out Loud (A Little Princess) B. Crawly/A Lippa.

De to sidste klassiske sangere er Jaroslaw Kalas der til semifinalen sang A Serpent , In my Bosoum Warm’d (Saul) C. Jennens/G.F. Händel og Heimweh (Möricke-lieder) E. Mörike/H. Wolf.

Sidste deltager i finalen er Louise Bernt Sørensen, der sang Flammende Rose, Zierde der Erden (Neun deutche Arien)G.F. Händel og Martsviolerne - H.C. Andersen/N.W. Gade.

Alle deltagerne i Unge Sangere har på forhånd indstuderet fire sange efter eget valg. De to sange synger de foran dommerkomiteen, som ud fra den præstation udvælger deltagerne i semifinalen. Her er det et krav, at de skal synge de sidste to af de deres i alt fire sange.

Til finalen handler det så om at beslutte sig for, hvilke sange de vil synge igen foran dommerne og det store fremmødte publikum, der plejer at fylde Fonnesbæk Kirke.

Samtlige deltagere ved årets Unge Sangere har desuden brugt en del af den fire lange sang-camp til at indøve flere korsatser, som også skal fremføres til gallakoncerten.