Kommunaldirektøren smiler efter søndagens smittetal: - Vi klarede frisag, men smitten skal tages meget alvorligt

Ikast Sogn kan også søndag ånde lettet op. Sognet lukker ikke ned, viser dagens smittetal. Nu er det ifølge kommunaldirektør Flemming Storgaard om at holde fast, og han opfordrer borgerne til at blive testet endnu mere

25. april 2021, 11.59

Ikast Sogn undgik en nedlukning i weekenden. Kommunaldirektør Flemming Storgaard minder imidlertid om, at en nedlukning af sognet kan komme, hvis det går bare lidt i den forkerte retning. Kort: Thomas Vang Nielsen

IKAST Det er en lettet Flemming Storgaard, som kontakter Herning Folkeblad søndag eftermiddag med dagens smittetal. Kommunaldirektøren fortæller med et smil, at Ikast Sogn endnu engang har klaret frisag.

- Vi lukker fortsat ikke Ikast Sogn ned - og det betyder blandt andet, at alle elever fra Nordre Skole kan vende tilbage i skole fra i morgen, mandag, lyder det fra Flemming Storgaard med henvisning til, at skolen har været lukket efter et smitteudbrud i denne uge.

Han tilføjer videre om de seneste smittetal i sognet:

- Vi har i Ikast Sogn et incidenstal på 328, 35 smittede og en positivprocent på 1,6, så vi kan altså konstatere, at vi har klaret frisag - også i dag, lyder det med et smil fra kommunaldirektøren.

Incidenstallet i Ikast Sogn lå lørdag på 300 mod 385 fredag, mens positivprocenten lørdag lå på 1,5 procent. Et sogn skal lukke, hvis der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere (incidenstal på 400 eller derover), hvis der er 20 eller flere smittetilfælde i alt i de seneste syv dage, og hvis positivprocenten er på 2 procent eller mere.

En sognenedlukning vil betyde, at samtlige skoler, foreninger og kulturtilbud skal lukke ned, indtil sognet igen er under niveau for ét af de tre relevante parametre i syv dage i træk.

Test er et must

Styrelsen for Patientsikkerhed tager sammen med kommunens egne folk mandag ud i Ikast Sogn for at stemme dørklokker og snakke med beboerne om de gældende coronaregler. Frygten for en nedlukning er nemlig langt fra ovre. Flemming Storgaard understreger vigtigheden af, at alle overholder de gældende restriktioner og ikke mindst lader sig teste.

- Det er uhyre vigtigt, at man fortsat tager smitten alvorligt. Otte personer yderligere smittet vil betyde en lukning af sognet, så nu er det afgørende fortsat at holde fokus på at lade sig teste endnu mere, fokus på afstand, at spritte af og at overholde forsamlingsforbuddet, siger Flemming Storgaard.