Bøgildlund inviterede børnehave til Royal Run: Generationer i kapløb og en hjælpende rollator

Plejecenter Bøgildlund havde besøg af Daginstitutionen Lægdsgård til Royal Run, hvor nye venskaber opstod

Udgivet:09. juni 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Børnene fra Lægdsgaard havde fået pandebånd med krone og navn på til Royal Run på Bøgildlund. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

VENSKABER Første runde er netop overstået, og de første børn fra Daginstitutionen Lægdsgård har allerede overhalet beboerne fra Plejecenter Bøgildlund bagfra. Det handler ikke om at vinde, siger Niels Erik Bjerregaard fra sin kørestol, mens han griner over hele situationen.

- Det er herligt med så meget liv, siger han.

Det er torsdag 2. juni, og vi er til Royal Run på Plejecenter Bøgildlund, hvor parkeringspladsen er spærret af med minebånd. Det er kun få øjeblikke siden, leder Henriette Bruun har klippet snoren over og officielt åbnet løbet. Flere af beboerne deltager enten gående eller i rullestol, og selv om junivejret bestemt ikke viser sig fra sin bedste side, er flere trukket udenfor og giver en god opbakning.

Beboere tanker energi

Fra lejlighederne har beboerne ligeledes taget opstilling ved vinduerne, så løbet mellem generationerne kan følges fra første parket.

Jeanette Arp Ladekjær er ergoterapeut på Bøgildlund. Hun har lige gennemført sin første omgang på pladsen og stopper op for at tage et billede. Hun smiler for sig selv og lægger ikke skjul på sine tanker.

- Det er så dejligt med noget liv igen blandt beboerne, og at vi kan få besøg på den her måde. Det her møde med børn skaber liv, beboerne liver op, og det giver en rigtig god stemning både før og efter sådan et arrangement, siger Jeanette Arp Ladekjær.

Bøgildlund er i den grad i gang med at indhente det forsømte efter coronapandemien. Det være sig både fisketure, koncert i maj med af Loui & the Visemen, og senere på sommeren kan beboere og brugere på Bøgildlund se frem til at dyste til OL.

- Beboerne tanker energi, og sådan en dag, hvor venskaber knyttes, er meget værd. De skaber nogle bånd og hjælper hinanden, siger ergoterapeuten.

Hej, jeg hedder Roland

Om lidt venter en fælles frokost i spisesalen, som er pyntet med både flag og Royal Run-balloner. Frokostpausen er tiltrængt for Roland Hansen fra Lægdsgård, som har fået ondt i sine ben. Heldigvis kommer Leo Nielsen til undsætning, som galant kører sin rollator frem mod børnehavebarnet.

- Hej, jeg hedder Roland, forklarer han og springer ombord.

Leo Nielsen og Roland Hansen trasker langsomt hen over mållinjen, mens fræsende børn overhaler dem på stribe.

Men hvad gør det, når man lige har fået en ny ven?

Niels Erik Bjerregaard nød, at Bøgildlund blev fyldt med liv og børnehvin. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
Roland Hansen (t.v.) og Leo Nielsen. Lille Roland frik ondt i benene af at spurte, så Leo Nielsen kom til undsætning med sin rollator. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen