Gift ved første blik skruer op for den seksuelle kemi

Efter to års pause vender DR-datingprogrammet tilbage. Og de ti giftelystne singler er ekstra motiverede efter coronakrisen, lyder det fra redaktøren bag.

2. august 2021, 12.51

Syvende sæson af "Gift ved første blik" byder på en række nye eksperter og tiltag. Gert Martin Hald, der er psykolog og klinisk sexolog, har fokus på sex, attraktion, værdier og kommunikation. Han har også været blandt de eksperter, der har matchet parrene. (Stillfoto)

KØBENHAVN Når DR-programmet "Gift ved første blik", hvor ti singler siger ja til at gifte sig med en fremmed, vender tilbage på skærmen med sin syvende sæson, vil der være flere justeringer i programmet.

Særligt har man valgt at skrue op for den seksuelle kemi mellem parrene i den nye sæson.

Det fortæller programmets redaktør, Stine Preem, i en pressemeddelelse.

Det har man gjort ved at fokusere på, at ægteskabet skal fungere på den korte bane, hvilket går stik imod de tidligere sæsoner.

- Det har vist sig flere gange, at hvis det ikke fungerer med kemien fra starten, når de aldrig til den lange bane. Og så kan det være lige meget, forklarer programredaktøren til DR.

I de første seks sæsoner er 24 par blevet viet, men det er kun fire par, som stadig er sammen i dag.

At der stadig er fire par, der er sammen i dag, er tilfredsstillende for Stine Preem.

Dog mener hun, at programmet hele tiden kan gøres bedre.

- Vi vil gerne have, at folk finder kærligheden. Det er jo pointen, siger hun i pressemeddelelsen.

Hun forklarer videre, at det er programmets faste psykolog, Gert Martin Hald, der har valgt at skrue op for betydningen af den fysiske tiltrækning mellem parrene.

- Det har vi gjort, fordi vi har oplevet, at når den øjeblikkelige kemi ikke er der fra starten, kan det blive en endnu sværere proces at blive gift på tv, siger Stine Preem til DR.

"Gift ved første blik" fik premiere tilbage i 2013, og dette års udgave bliver den syvende sæson af DR's datingprogram.

Og i den nye sæson er motivationen for at være med endnu stærkere, mener Stine Preem.

Flere i castet har følt, at det er blevet sat mere på spidsen under corona, at man er alene, og at de har haft mere tid til at tænke over, hvad de vil i livet.

- Uden at afsløre for meget kan jeg godt sige, at vi får nogle bryllupsscener fulde af begejstring. Man kan godt mærke, at folk er glade for at møde deres potentielle partner, og det smitter af, forsikrer DR-redaktøren.

"Gift ved første blik" får premiere torsdag den 19. august klokken 20 på DR1.

/ritzau/