Ny sikker sejr i Europa: Herning-Ikast klar til gruppespillet

HIH-kvinderne nedlagde igen MTK Budapest og avancerer til EHF European League

Udgivet:22. november 2021, 10.58

Læsetid:2 minutter

Sarah Iversen (i.m.) og Herning-Ikast Håndbold er klar til gruppespillet i EHF European League. Foto: Jørn Deleuran

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er klar til gruppespillet i EHF European League, der er programsat til begyndelsen af det nye år.

Lørdag eftermiddag indløste HIH-kvinderne den europæiske billet efter endnu en sejr over MTK Budapest fra Ungarn. Anden udgave af tredje og afgørende kvalifikationsrunde i Europas næststørste håndboldturnering endte med en midtjysk sejr på 34-29 - efter 13-13 ved pausen i IBF Arena.

Herning-Ikast havde vundet det første opgør i den ungarske hovedstad med syv træffere. Og det spillede ind i returmatchen i Ikast.

Hjemmeholdet sparede VM-fløjen Emma Friis, der døjer med en tåskade, og fra første fløjt var der også lange hvil til en anden VM-spiller, Simone Petersen, samt førstevalget i modsatte side, Line Mai Hougaard. Desuden blev skytten Ingvild Bakkerud - som udgangspunkt - kun benyttet i defensiven.

Det store forspring fra Ungarn påvirkede også spillet hos lørdagens værter.

Det manglede behov for at stryge i højeste gear kunne forklare, hvorfor HIH’erne leverede en stresset og fejlfyldt første halvleg, hvor angrebsformationerne i perioder manglede skarphed og den sidste gnist.

Den manglede Sabine Englert til gengæld ikke. Den tyske veterankeeper, som runder 40 år om en uge og til sommer forlader klubben efter 13 sæsoner, var banens bedste i arenaen. Den rutinerede målvogter holdt højt niveau i hele matchen, hvor hun kontinuerligt hev parader frem mod de ungarske skytter.

Den noget blandede første halvleg fik et glimt af dramatik.

Efter udløb af de indledende 30 minutter så Herning-Ikasts Julie Mathiesen Scaglione direkte rødt. Det 17-årige stortalent hamrede sit frikastforsøg i »muren« hos MTK Budapest. Bolden ramte stregspilleren Laura Szabó i hovedet. Det takserede kampens hollandske dommerduo, brødrene Ruud og Paul Geraets, til udvisning og diskvalifikation - til undren og stor frustration hos både Julie Scaglione og HIH-lejren.

Avancementet til gruppespillet var aldrig i fare for Herning-Ikast. Dertil var kvaliteten for mangelfuld hos gæsterne, der fulgte med indtil det sidste kvarter, hvor hjemmeholdet - uden at anstrenge sig - trak fra.

Det skyldtes ikke mindst fine og skarpe aktioner fra blandt andre Line Mai Hougaard, Simone Petersen og det svenske backtalent Tyra Axnér.

Herning-Ikast Håndbold sender i december fem spillere til VM i Spanien. Emma Friis og Simone Petersen repræsenterer Danmark ved slutrunden, hvor Jessica Ryde og Emma Lindqvist er med for Sverige, og hvor HIH-anfører Stine Skogrand er udtaget til det norske landshold.

I begyndelsen af det nye år kan HIH se frem til seks kampe i European League-gruppespillet, der spilles fra lørdag 8. januar til 19. februar.