Henrik Engedahl valgt som V-kandidat til Regionsrådet: - At følge efter Kissmeyer er nogle store sko at fylde ud

16. november er Henrik Engedahl at finde på stemmesedlerne til både kommunalvalget og valget til regionsrådet

22. juni 2021, 12.15

Ikast-Brande Venstre Kommuneforening valgte onsdag aften i sidste uge at opstille Henrik Engedahl (t.v.) fra Bording som den lokale Ikast-Brande-spidskandidat til det kommende regionsrådsvalg. Her ses han sammen med nuværende folketingsmedlem og regionrådspolitiker Carsten Kissmeyer, som vil koncentrere sine politiske kræfter på Christiansborg. Foto: Pr-Foto

REGIONSRÅDSVALG 56-årige Henrik Engedahl fra Bording er valgt som Ikast-Brande Venstres spidskandidat til regionsrådet.

Det blev besluttet ved et opstillingsmøde hos kommuneforeningen sidste uge.

- Vi stillede med Carsten Kissmeyer sidste gang, og nu er det mig, der står øverst herfra, siger Henrik Engedahl, der understreger, at rollen som lokal Ikast-Brande-spidskandidat ikke må forveksles med at være spidskandidat for Venstre i hele Region Midtjylland.

Den post er allerede besat, for tilbage i oktober 2020 blev det besluttet, at den tidligere borgmester i Hadsten og senere Favrskov Kommune, Anders G. Christensen, er manden, som skal forsøge at vælte socialdemokraten Anders Kühnau af posten som formand for Region Midtjylland.

Bannerfører for patienter

Derfor sigter Henrik Engedahl efter en af de andre stole i rådet, som udgøres af 41 personer.

Men samtidig genopstiller han til en plads i Ikast-Brandes byråd.

- Mit navn kommer på to forskellige stemmesedler. Min tanke er, at der er mange opgaver, hvor det er nødvendigt med et godt samspil mellem kommune og region. Derfor stiller jeg op til begge dele, forklarer Henrik Engedahl og uddyber:

- For mig handler det om at koble kommune og region bedre sammen, så borgerne ikke falder mellem to stole. Der er mange situationer, hvor en borger eksempelvis efter hospitalsbehandling skal til genoptræning i egen kommune. Her er det vigtigt, at der er fokus på patienten og ikke kun på de forskellige pengekasser, og det vil jeg gerne være bannerfører for.

Store sko at fylde ud

Da Carsten Kissmeyer fik plads i regionsrådet i 2017, var det med over 38.000 personlige stemmer, hvilket kun blev overgået af Anders Kühnau fra Aarhus.

Så stor en stemmesluger ser Henrik Engedahl sig ikke som. Men mindre kan også gøre det.

- Det er nogle store sko at fylde ud, når man efterfølger en tidligere borgmester og nuværende Folketingsmedlem, siger Henrik Engedahl og tilføjer:

- Ikast-Brande er en lille kommune, så hvis vi skal have forhåbninger om ikke at lade de store kommuner få alle mandater i regionen, er det meget vigtigt, at folk står sammen om at vælge en lokal kandidat ind.