Tredje bronzedyst i vente: Herning-Ikast smed stort forspring efter nyt drama

HIH’erne førte med syv mål, men Team Esbjerg udlignede til 23-23 og fremtvang afgørende kamp

25. maj 2021, 20.31

HIH og Vilde Johansen - her mod Team Esbjergs Vilde Mortensen Ingstad og Kristine Breistøl - havde bronzemedaljerne i hænderne, men smed stor føring i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Efter sæsonens tunge skuffelser og tætte nederlag ved Final4 i European League og DM-semifinalerne lignede det tirsdag aften en tiltrængt opmuntring til Herning-Ikast Håndbold.

Foran 855 tilskuere i IBF Arena i Ikast førte HIH-kvinderne i begyndelsen af anden halvleg med syv mål over Team Esbjerg, men holdenes anden indbyrdes bronzekamp endte alligevel uden afgørelse - og uden uddeling af bronzemedaljer.

Således udlignede gæsternes Marit Malm Frafjord med bare tre sekunder tilbage på haluret.

Nordmanden opfangede lidt heldigt bolden fra en midtjysk parade, og med den ultrasene scoring fremtvang stregprofilen en tredje og afgørende bronzekamp - en match, der spilles i Blue Water Dokken i Esbjerg mandag 31. maj.

Den dramatiske afslutning lignede et ubehageligt dejavú for Herning-Ikast-holdet, der tabte i slutsekunderne ved Final4 i Rumænien samt blev sendt ud af DM-semifinalerne mod Viborg i sidste sekund.

I den anden bronzeduel mod Team Esbjerg var HIH’erne i kontrol indtil der manglede et kvarter. Men pludselig gik der hul på den midtjyske forsvarsblok, der via fremragende defensivt arbejde og en lige så glimrende Jessica Ryde i målet havde styr på den ellers så frygtede offensiv hos sidste sæsons danske mestre.

Ved pausen førte værterne med 11-6, og da Naja Nissen Kristensen øgede til 13-6, lugtede det af bronze til hjemmeholdet.

Men så gik det stærkt. Forspringet skrumpede til 17-14, inden Esbjerg via tre kontramål på stribe fik udlignet.

Dernæst gik der nerver og drama i slutfasen, hvor holdene skiftede føringer på kryds og tværs.

Det lignede dog afgørelsen, da Herning-Ikast-backen Ingvild Bakkerud bombede læderet ind bag Rikke Poulsen - vestjydernes keeper, der gennem hele matchen voldte HIH-enheden store problemer.

Men - præcis som tidligere i sæsonen - fik Herning-Ikast-defensiven ikke afvist modstanderne i de døende sekunder.

Den tredje og afgørende bronzekamp er programsat til mandag 31. maj klokken 20.00.