Agnete Fenger har taget springet: Vil være selvstændig kvinde i eget hus

Agnete Fenger har en god portion erhverserfaring med sig, og netop derfor har hun nu besluttet, at tiden er inde til at blive selvstændig

Udgivet:04. maj 2023, 06.00

Læsetid:3 minutter

Agnete Fenger har over 35 års erfaring med økonomiopgaver. Nu bliver hun selvstændig og håber at servicere Herning og Ikast-Brandes mange forskellige firmaer.Foto: Henrik Ole Jensen

Mads P. Magnussen
Journalist

SELVSTÆNDIG Ikast har fået sig en ny selvstændig erhvervsdrivende kvinde i Agnete Fenger. Efter mange år i især shippingbranchen har hun nu valgt at få luft under sine egne vinger.

Med sig har hun en solid erfaring med økonomiopgaver, men også projekt controlling, kontrakthåndtering og digitalisering. Kort sagt så kan Agnete Fenger lidt af det hele, og det er netop også det, som er hendes force og niche, når hun tilbyder sin arbejdskraft som interim - foreløbig ledelse - til andre firmaer.

- Jeg har jo set, når en organisation bliver presset. Nogle bliver syge, organisationen får for meget at lave eller skal have nyt regnskabssystem, så beder de om en ekstra ressource fra et firma udefra. Og så får de én person, der kan accounting, og én person, der kan hjælpe med nogle procesbeskrivelser, og én person der kan lave controlling. Og det, der så er ved mig, det er, at mit nicheprodukt er, at jeg kan arbejde tværorganisatorisk med daglige operationelle opgaver samt på det strategiske plan, siger Agnete Fenger.

Fars regnskab lokkede

Det var ellers ikke altid givet, at Agnete Fenger skulle ende op med et arbejdsliv, der involverede økonomiopgaver i sådan et omfang. Agnete Fenger, som kommer ude fra landet med fire søstre, troede egentlig, at hun skulle være landmand.

- For det kunne jeg godt lide. Men så fandt jeg ud af, at jeg også godt kunne lide at sidde der, når min far lavede regnskaber. Så sad jeg og fik lov til at åbne kuverterne. Og så syntes jeg, det var spændende med den der kassebog, siger Agnete Fenger.

Derfor endte den gæve unge kvinde med først at tage en EFG-uddannelse på Ikast Handelsskole, og selvom planen herefter var en HH, så kunne Agnete Fenger alligevel ikke sidde helt stille og gik derfor ud og søgte efter en læreplads. Og det skulle ende med, at hun landede en sådan hos Herning Højskole. Så da kalenderåret hed 1990, havde Agnete Fenger fået sig en kontoruddannelse.

- Jeg tror på det uopfordrede, så efter endt uddannelse på Herning Højskole gik jeg rundt med 100 uopfordrede ansøgninger, og jeg var så heldig at få noget ved Ladekjær Mikkelsens Junior A/S, en gammel kjolevirksomhed i Ikast. Og der fik jeg så en plads som bogholder, siger Agnete Fenger.

Dermed fik Agnete Fenger nu erfaring med produktion, bruttofortjeneste og meget andet.

Som årene gik, kom Agnete Fenger omkring flere firmaer, men i store dele af hendes arbejdsliv var hun at altså at finde i shippingbranchen - først hos Herning Shipping og siden hos Ziton A/S i Horsens.

Kvinde i eget hus

Allerede i 2016 havde Agnete Fenger overvejet den selvstændige vej, men valgte i stedet at bruge tiden på at få flere kompetencer på cv’et. Agnete har løbende uddannet sig, og som det sidste har hun taget en projektlederuddannelse, som hun har brugt i forbindelse med sit job som projekt controller hos Ziton A/S og hos Stevanato Group Denmark A/S. Projektlederrollen er også blevet afprøvet i forbindelse med implementering af nye IT-systemer. Den officielle start som selvstændig var i sidste måned under navnet Fenger Business Solutions.

- Der sker noget nu, og det rykker. Jeg er kommet på Linkedin og har fået mit firma oprettet og har fået gang i algoritmerne, så nu er der kommet gang i telefonen og kaffeaftalerne. Men der er stadig også noget i, at man selv har været ude fysisk og gøre opmærksom på sig selv. Så jeg har lavet en flyer, som jeg cykler rundt med og er ude at sige »goddaw« og er færdig i Ikast. Nu er jeg på vej ind i Herning og lidt i Silkeborg, siger hun.

- Så det bliver spændende at se, om det kan lykkes, siger Agnete Fenger, som også fortæller, at interim services er mere relevante end nogensinde før.

Og som om hun ikke har nok på cv’et, så tager hun også et kursus her i maj, så hun fremover også kan tilbyde hjælp med ESG bæredygtighedsrapportering.