Lokale foredragsholdere på biblioteket

Musikeren Henrik Volf har smidt guitaren og kastet sig over ordene ligesom Louise Jensby, ligeledes fra Ikast, der debuterer som forfatter

Udgivet:07. november 2022, 07.00

Læsetid:3 minutter

Louise Jensby er opvokset i Ikast, hvor hun blandt andet blev butiksuddannet. Nu debuterer hun som forfatter med første bog i en hel triologi. Foto. PR-Foto

KULTUR Ikast Bibliotek er fyldt med kulturelle oplevelser i november.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra bibliotekar Kim Kaulbach.

Lokale Louise Jensby debuterer som forfatter og er netop nu aktuel med sin første af tre bøger »Evighedens forbandelser«.

Den første bog i triologen hedder »Kejserens Arving.

Louise Jensby er vild med antikkens fortællinger, karakterer og myter. Hun har en kandidatgrad i historie og oldtidskundskab med i bagagen, men hun har altid været grebet af mystiske, magiske og gådefulde fortællinger, så hun er glad for at kunne blande sin akademiske faglighed med blandt andet science fiction og fantasy i sine bøger.

Denne aften fortæller Louise Jensby om arbejdet med sine bøger, og der bliver mulighed for at hilse på og måske også chance for at give sig selv en bog i julegave.

Hun er klar i bibliotekssalen 10. november.

Udsendt for Danmark

En anden lokal gæst er Niels Elsnab, som holder sit foredrag »Soldat udsendt af Danmark«.

Niels Elsnab kommer og fortæller om livet som udsendt soldat forskellige steder i verden blandt andet Afghanistan og Baltikum. Samtidig fortæller han, hvorfor han valgte at blive soldat og sidenhen udsendt reaktionsstyrkesoldat.

Han og andre kolleger udsendes til militære enheder for at understøtte Forsvarets nationale beredskab, eller indgår i internationale operationer, med henblik på at skabe stabilitet og fred forskellige steder i verden.

Han fortæller mere i bibliotekssalen 16. november.

Stygge Krumpen

Forfatteren Maria Helleberg slår vejen forbi Ikast sidst i november. Hun har lavet bøger om en lang række kendte personer fra Danmarkshistorien, Stygge Krumpen, Leonora Christine, Johanne Louise Heiberg og mange andre. Senest er hun blevet utrolig populær på bøgerne »Kvinderne fra Thy«, »Søstrene fra Thy« og »Barnet fra Thy«, og hun har nylig udgivet »Teenageren fra Thy« , hvor hun tager udgangspunkt i sit eget liv. Maria Helleberg er en medrivende fortæller både i sine romaner, og når hun holder foredrag. Arrangementet er gjort muligt ved et samarbejde med foreningen Norden. Hun er i Ikast 21. november.

500 om livet

På en af de sidste dage i november - 29. - kommer musikeren Henrik Volf på besøg på biblioteket i Ikast. Den gode mand har været en del af mange projekter. Det seneste har krævet, at han for en tid, byttede både guitaren og penslen ud med tasterne. Resultatet er blevet til mere end 500 sider i bogform.

- Det er blevet til en fortælling om livet – om et særligt liv, nemlig mit, som Henrik selv siger. Det er blevet til bogen »Alt det der tåler dagens lys« som Henrik Volf fortæller om denne aften og højst sandsynligt spiller han også et nummer eller to.

Alle oplevelserne kan der læses mere om på bibliotekets hjemmeside.

Niels Elsnab er fra Ikast og soldat og har ved flere lejligheder været udsendt for Danmark. Foto: Privatfoto
Forfatteren Maria Helleberg slår vejen forbi Ikast sidst i november. Foto: PR-Foto
Henrik Volf har for en stund lagt guitaren på hylden og har haft travlt med at skrive ord. Foto: PR-foto