Han er rundet af Ikast

Niels Ole Vestergaard-Poulsen fylder lørdag 80 år

14. juli 2021, 09.44

Niels Ole Vestergaard-Poulsen fylder på lørdag 80 år. Han og hustruen er fornylig flyttet ind i en penthouse-lejlighed i Villahaven i Ikast, som fødselaren holder meget meget af. Foto: Jørn Deleuran

FØDSELSDAG Lørdag 17. juli fylder Niels Ole Vestergaard-Poulsen, Villavej 27 C i Ikast, 80 år.

Han er søn af gårdejer og fabrikant Ole og Cecilie Vestergaard-Poulsen.

Han voksede op på Nygaard, der i dag danner rammen om FDF’s kredshus.

Dengang var det et traditionelt landbrug, og Niels Ole Vestergaard-Poulsen voksede op sammen med tre søskende, der alle er i live.

Han betegner det selv som en dejlig og tryg barndom, og hans elskede at hjælpe til med blandt andet at køre traktor, og en overgang flirtede han med tanken om at blive landmand.

Selve gårdens drift var lagt i hænderne på en daglig bestyrer, mens faderen havde travlt som fabrikant med sin strikvarefabrik Belika, ligesom han også var aktiv som lokalpolitiker. Han var således først sognerådsformand og siden borgmester i Ikast i en periode fra 1950 til 1978. Hertil kom, at han var medlem af Folketinget i tiåret fra 1960 til 1970. Han repræsenterede Det konservative Folkeparti.

Denne politiske holdning gik i lige linje til sønnen, der i halvanden periode sad i byrådet, hvor han blandt andet beskæftigede sig med økonomi, kultur, skole og erhverv. Han var spidskandidat for de konservative, men opnåede ikke at blive borgmester. Perioden i byrådet strakte sig fra 1986 til 1992.

Som ung var Niels Ole Vestergaard-Poulsen aktiv på mange fronter. Han dyrkede selv idræt, men var også træner for et kvindehold i håndbold, der hjemførte det danske mesterskab, og han spillede basun i FDF-orkestret, som han siden blev leder for.

Herefter fulgte en periode hos militæret, hvor han blev udtaget til sergent og senere løjtnant. Den militære karriere sluttede dog i harmoni, da han blev leder af Trænregimentets Tambourkorps.

Efter at have sluppet tambourstaven gik turen til udlandet. Først til Hamburg, hvor han solgte gardiner, og siden til Simpson i London hvor opgaven bestod i at sælge beklædning til det engelske high society.

Niels Ole Vestergaard-Poulsen gik målrettet efter at dygtiggøre sig i sprog, og da han vendte retur til Tyskland, var han ansat i flere tekstilvirksomheder for at lære branchen at kende helt til bunds.

Han var således særdeles godt klædt på, da han vendte hjem til Ikast, hvor han ad flere omveje kom til at stå i spidsen for Belika.

Han stod succesfuldt i spidsen for virksomheden frem til 2005.

For tre år siden kunne han fejre guldbryllup med hustruen Inge-Lise Pagh Vestergaard-Poulsen. Parret har to døtre - Dorte og Kirstine, der bor i henholdsvis København og Gjellerup, og der er desuden to børnebørn.

Parret er begge kulturelt interesserede og er også storforbrugere. I den forbindelse fostrede de idéen til Opera på Stranden på Nyborg Strand, hvor opera-elskere gennem den sidste halve snes år har sat hinanden stævne til foredrag og koncerter over fire dage.

Fødselsdagen markeres med åbent hus på lørdag fra klokken 10 på fødselarens adresse.