Sportcenter Ikast under ombygning: Skal rumme nyt vaccinecenter for borgerne i Ikast-Brande Kommune

Hal C i Sportscenter Ikast skal på kort tid blive vaccinationscenter for borgerne i Ikast-Brande Kommune. Kapaciteten bliver på 700 daglige vaccinationer

Udgivet:02. marts 2021, 05.28

Læsetid:2 minutter

Camilla Abildgaard Norup
| can@herningfolkeblad.dk
Vaccinationerne skal foregå i de afskærmede rum. Efter stikket skal den enkelte borger observeres i omkring 20 minutter af en sygeplejerske, så man er sikker på, at der ikke opstår en allergisk reaktion eller utilpashed. Foto: Tom Laursen

Hvide skillerum er sat op, og elektrikere er i fuld gang med at føre kabler rundt til it-udstyr og kølebokse, mens stablede plastikstole står klar til at blive sat op med den rette afstand. Der er noget i gære i Sportscenter Ikasts Hal C.

I ugevis har der været snak om et vaccinationscenter i Ikast-Brande Kommune, men nu bekræfter kommunaldirektør Flemming Storgaard, at centret bliver en realitet inden længe.

- Aftalen med Region Midtjylland om et nyt vaccinationscenter er faldet på plads. Centret skal ligge i Sportscenter Ikast, og det er ved at blive gjort klar til ibrugtagning. Jeg vil tro, at de første kan blive vaccineret i løbet af uge 10, anslår Flemming Storgaard.

Ikast-Brande Kommune har ønsket et vaccinationscenter til kommunens borgere, som hidtil er blevet vaccineret på terminalen i Herning eller i eget hjem.

Drives af regionen

- Vi er nu gået i gang med vaccinere en gruppe borgere, der selv kan transportere sig til vaccinationsstedet. Derfor har vi ønsket at få et vaccinationscenter i kommunen for at undgå for lang og besværlig transport. Det er en service til borgerne, siger kommunaldirektøren.

Det er Region Midtjylland, der står for etablering, drift og udgifter i forbindelse med vaccinationscentret, men Ikast-Brande Kommune har været tæt samarbejdspartner i tilblivelsen.

- Man kan kalde os for en slags fødselshjælper. Vi har udpeget mulige placeringer, for det er meget få steder i kommunen, der kan rumme den logistik, et vaccinationscenter kræver, siger Flemming Storgaard.

700 om dagen

Valget er altså faldet på Hal C i Sportscenter Ikast. Det hænger blandt andet sammen med parkeringsmulighederne ved stedet.

- Vaccinationscentret skal kunne klare op til 700 daglige vaccinationer. Det kræver gode parkeringsforhold og meget plads til blandt andet stole, der skal sættes op med afstand, venteområder til borgere, der er til observation efter vaccinationen, og separate ind- og udgange. Her er sportscentret ideelt, fordi man kan tage en aflukket del af centret i brug, som er helt afskærmet fra stedets øvrige aktiviteter, siger Flemming Storgaard.

- Vi kunne ikke bare tage hvilken som helst sportshal, for vi håber jo, at indendørs fritidsaktiviteter inden længe må åbne op. Vaccinationscentret er permanent, frem til alle vacciner er givet efter sommerferien, siger kommunaldirektøren.

Ikast-Brande Kommune forventer, at Region Midtjylland i løbet af kort tid er klar til at melde en endelig åbningsdato ud.

Der er ind- og udgange i hver sin ende af hallen. Foto: Tom Laursen