Til varm dimission: Vi vil savne jer

Varm og stemningsfuld dimmission hos STU Ikast-Brande

Udgivet:08. juli 2022, 10.33

Læsetid:2 minutter

På med huen efter tre års uddannelse - Emilie Groth, Carina Madsbjerg Skovlyst og Emilie Lund Jensen er de stolte huebærere. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST Der var sol, masser af sol, og det skortede heller ikke på smil, da STU i Ikast holdt dimissionsfest.

- Nu venter verden derude, og I skal i gang med noget nyt. Men I er alle godt forberedte. I har øvet jer sammen, I har øvet jer hver for sig - I har lært en masse, og I har ikke mindst lært os en masse.

Sådan lød det blandt andet, da teamleder hos STU Ikast-Brande - Camilla Mette Vestergaard tog afsked med årets dimittender.

Det skete i et smukt pyntet lokale på STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse) på Hagelskærsvej, og højtidligheden blev overværet af både lærere og pårørende.

Efter de indlendende ord, hvor hun blandt andet også kom ind på de noget anderledes år med corona, henvendte hun sig til hver enkelt dimittend, der fik et par personlige ord med på vejen.

Samtidig blev der uddelt kompetencebeviser, og flere af dimittenderne fik hue på.

Uddannelsen på STU strækker sig over tre år, hvor der strikkes individuelle uddannelsesforløb sammen.

Der er tale om undervisning i såvel praktiske som faglige fag, og flere af forløbene rummer også praktikperioder.

Blandt de aktuelle dimittender er der således flere, der har været i praktik i blandt andet Netto, Vibehaven, Home-Start og på biblioteket.

Ved dimissionsfesten var der en enkelt af de afgående elever, der gjorde specielt indtryk, nemlig Emilie Lund Jensen.

Hun har altid været ferm til håndarbejde, men satte trumf på, da hun kunne fremvise en hue, som hun selv havde hæklet til lejligheden. En imponerende bedrift.

Da huerne var placeret, og der var skænket et ekstra glas vederkvægende glas hyldesaft i glassene, rundede Camilla Mette Vestergaard af med nogle afsluttende ord.

- I skal nu videre på hver jeres vej ud i verden og ud i voksenlivet. Vi vil sige tak for at få lov til at være en del af jeres liv i tre år. I har været skønne hver og en, og vi vil savne jer, lød det fra teamlederen, der rundede af med et citat af Søren Kierkegaard:

- Glem aldrig jer selv - vær jer selv - I er nogle fantastiske, skønne, smukke unge mennesker!

En beundringsværdig præstation. Emilie Lund Jensen sørgede for selv at hækle sin STU-hue. Foto: Henrik Ole Jensen Foto: Henrik Ole Jensen
Søren Erik Skovlyst sætter huen på hovedet af barnebarnet Carina Madsbjerg Skovlyst. Foto: Henrik Ole Jensen