Flere vil læse til pædagog i Ikast

Seminariet kan som den eneste i VIA-familien prale af en lille fremgang

Udgivet:08. juli 2019, 13.20

Læsetid:2 minutter

Det er blevet populært at læse til pædagog i Ikast, hvor der i år som det eneste i VIA-regi er en stigning i antallet af ansøgere til studiestarten i september. Foto: Ikast Avis

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

4 år siden

UDDANNELSE Seminariet i Ikast er populær. I alt fald er skolen den eneste af pædagoguddannelserne i VIA-familierne, der kan prale af fremgang i antallet af ansøgninger.

Fra 255 i 2018 til 264 i år.

Tidligere på året fik pædagoguddannelsen i Ikast tildelt flere studiepladser, som ventes at blive brugt fuldt ud, når de nye studerende møder op til studiestart efter sommerferien.

På VIA University College i Ikast kan mansåledes se frem til en fuld pædagoguddannelse, når der ringes ind til de første timer i september.

264 ansøgninger har den lokale uddannelse modtaget, og 110 af dem har Ikast som første prioritet.

Tidligere på året modtog VIAs pædagoguddannelse 40 ekstra studiepladser, og ti af dem blev tildelt uddannelsen i Ikast.

Mellem de øvrige ansøgninger og efteroptaget tyder alt på, at de ekstra studiepladser vil blive taget i brug. Antallet af studiepladser er fastsat fra politisk side.

Fyldte studiepladser trods lille nedgang

Pædagoguddannelsen i Ikast havde sidste år 117 1. prioritetsansøgninger. Sammenlignet med i år er det en meget lille nedgang. Den samlede 1. prioritetsansøgning til VIAs uddannelser i Midtjylland er faldet med 1,4 procent sammenlignet med sidste år. Den lille nedgang skyldes mindre søgning til uddannelser til for eksempel pædagog, lærer og socialrådgiver.

I alt har VIA modtaget 18.658 ansøgninger i kvote 1 og 2, hvoraf 8.126 er som første prioritet.

- Selv om søgningen til nogle af VIAs uddannelser i år er gået tilbage sammenlignet med sidste år, så har vi stadig langt flere kvalificerede ansøgere til mange uddannelser, end vi har studiepladser til. Derfor får vi langt de fleste studiepladser fyldt op, understreger VIAs prorektor Louise Gade og tilføjer, at der altid i perioder er nogle uddannelser, der er mere populære og mere søgte end andre - for eksempel i kølvandet på medieomtale, eller hvor der er stor jobsikkerhed.

Til gengæld oplever VIAs privatrettede uddannelser fremgang.

Her er antallet af ansøgninger steget med knap 60 procent til de dansksprogede ingeniøruddannelser. Også uddannelsen til bygningskonstruktør og professionsbachelor i Value Chain Management oplever stor fremgang.

Den 26. juli offentliggøres det, om man er kommet ind på sit ønskede studie. I samme forbindelse offentliggør VIA også antallet af ledige pladser på sine uddannelser til efteroptag.