Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat går efter rød sejr

Kasper Pauli Pedersen er officielt valgt som kommende formand og spidskandidat for den socialdemokratiske byrådsgruppe

Udgivet:27. oktober 2020, 16.00

Læsetid:3 minutter

Det er nu helt officielt, at 34-årige Kasper Pauli Pedersen (t.h.) ved årsskiftet overtager anførerrollen for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Ikast-Brande efter Frank Heidemann Sørensen.

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

2 år siden

IKAST-BRANDE Med et halvt års forsinkelse kunne Ikast-Brandekredsen i Socialdemokratiet endelig holde sin generalforsamling.

Det foregik forrige onsdag aften i kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang.

I Den Gamle Biograf skulle de godt 40 fremmødte til generalforsamling i Socialdemoratiets Ikast-Brandekreds gennem en dagsorden med 20 punkter, hvor ét skilte sig ud fra normalen.

65-årige Frank Heidemann Sørensen fra Engesvang meddelte for tre uger siden, at han efter 20 år i politik ønsker at give anførerbindet videre til sin 34-årige partikollega Kasper Pauli Pedersen fra Ikast.

Et sådan magtskifte kan dog ikke udføres uden baglandets godkendelse, og den blev givet med klapsalver ved generalforsamlingen.

- Når man har nået min alder, ved man, at man spiller i livets 2. halvleg. Når man så oveni får en kræftdiagnose, som jeg fik, bliver man klar over, at man er i forlænget spilletid, sagde en tydelig rørt Frank Heidemann Sørensen om en af grundene til at give den røde fane videre.

Fortsætter året ud

Frank Heidemann Sørensen går af som S-gruppeformand i byrådet lige før jul. Og i det nye år træder han ud af byrådets økonomiudvalg.

Herefter er han »menigt« medlem af gruppen.

- Jeg vil opfordre til, at alle de gode ting, I har bragt mig gennem årene, vil I videreføre til Kasper, sagde Frank Heidemann Sørensen til sit politiske bagland.

Den nyvalgte anfører for det røde hold i byrådet tog ordet og takkede sin forgænger.

- Der er ingen tvivl om, at du har været med til at forme mig både politisk og som person, sagde Kasper Pauli Pedersen, der opfordrede sine partikolleger i byrådet til at genopstille.

- Jeg tager gerne anførerbindet på, men det skal helst være for det bedst mulige hold, sagde han.

Gør som Peter, stem på Anne

Folketingsmedlem Anne Paulin var gæstetaler ved generalforsamlingen.

Hun er valgt i Skivekredsen, som er en del af Vestjyllands Storkreds, og kunne dermed findes på stemmesedlerne i Ikast-Brande ved Folketingsvalget 5. juni 2019.

Op til dette valg havde de socialdemokratiske partiforeninger i Ikast-Brande og Skive indgået en alliance om at promovere Anne Paulin begge steder. Missionen lykkedes. Men Ikast-Brande stillede også med sin egen Folketingskandidat, og på generalforsamlingen onsdag aften skulle der atter vælges en folketingskandidat.

Det blev Peter Kempf Pedersen - igen.

- Sidste gang var jeg overhovedet ikke aktiv i valgkampen, og det var nok en fejl. Mange opdagede først, at jeg stillede op, da de så mit navn på stemmesedlen, sagde Peter Kempf Pedersen og afslørede, at det var helt bevidst.

Han stemmer nemlig selv på en anden.

- Jeg vil lave en valgplakat, hvor der står »Gør som Peter, stem på Anne Paulin«. Jeg fik faktisk 3000 listestemmer ved valget, og det er bedre, at de går som personlige stemmer til Anne, så hun kan få et mere sikkert mandat til Folketinget, forklarede Peter Kempf Pedersen.

Går efter borgmesterposten

I sin formandsberetning kom Tage P. Olsen ind på byrådsvalget der venter 16. november 2021 og vigtigheden af at være klar.

- Det er blevet bekræftet, at de politiske holdninger mellem Socialdemokratiet og de øvrige partier i byrådet er blevet skarpere i de senere år. Det er blevet mere tydeligt, at blandt andet Venstre er slået ind på en mere ideologisk linje, og i det seneste budgetforlig er det virkelig kommet frem, at der er forskel på partierne. Dét kommer til at spille en stor rolle i den kommende valgkamp. Vi skal gøre det tydeligt for vælgerne, hvad de får hos os, sagde Tage P. Olsen.