Lokal basunist blæser nytåret ind i kirken

Ebbe Ringblom vender hjem til barndomsbyen på mandag og giver koncert med Signe Buch Ladehoff - sammen kalde de sig Duo ES

3. januar 2020, 12.01

Signe Buch Ladehoff og Ebbe Ringblom har sammen dannet duoen Duo Es og optræder i Ikast Kirke mandag aften til årets nytårskoncert. Foto: PR

Koncert Den professionel og klassisk uddannede basunist Ebbe Ringblom vender for en stund tilbage til sin barndomsby, når han på mandag blæser nytåret ind i Ikast kirke sammen med musikkollegaen Signe Buch Ladehoff.

Ebbe Ringblom er fra et hjem med klaver og voksede op med musik som en del af hverdagen. Hans far Hilding Ringblom mestrede tangenterne - blandt andet som organist i netop Ikast Kirke.

Og det var også ved klaveret, at Ebbe slog sine første toner an. Men som ung kastede sig han over messingblæseriet i FDF-orkestret og blev efter sin studentereksamen i Ikast i den grad optaget af at dygtiggøre sig på basun.

Og sådan blev det.

- Nu er det jo ikke det letteste at få job som basunist - der findes ikke mange faste stillinger i Danmark. Men jeg har været »heldig« eller måske mere engageret og har de sidste 26 år været ansat i Prinsens Musikkorps, fortæller Ebbe Ringblom, der de sidste mange år har boet i VIborg.

Selvom han er klassisk uddannet, så er det musikken mere end det er genrene, der optager ham. Og således har han også i mange år dyrket jazzens mange udfordringer.

- Ikast Kirke betyder jo noget for mig. Det er kirken, jeg er kommet i som barn. Jeg er konfirmeret her, og faktisk også gift i Ikast Kirke, så jeg har et forhold til netop den kirke, siger Ebbe Ringblom, der glæder sig til at spille på mandag.

Med sig har han, som nævnt kollegaen Signe Buch Ladehoff, der vil spille på både orgelest, men også kirkens nye flygel.

- For mig og os handler musik ikke om en bestemt genre. Det handler om at musik skal lyde godt. Det skal være noget publikum kan lide at lytte til, og så skal det ikke mindst være noget vi elsker at spille, siger Ebbe Ringblom.

Han lover at opfylde alle tre ting . På en gang.

Selv om de begge er uddannede som klassiske musikere, så er de også optaget af rytmisk musik og lover et program, der spænder fra eksempelvis Halfdan Rasmussens Noget om helte til Champagnegalop og ikke mindst muligheden for at synge med på fælles sange.

- Vi er legekammerater, der har det fedt, når vi spiller sammen. Vi inspirerer hinanden og når vi er sammen bliver det mere end dobbelt så godt, som hvis vi gjorde det hver for sig, lyder det firnurligt fra Ebbe Ringblom.