Mat fuser på arenaen: Ufarlige FC Midtjylland må nøjes med 0-0

FC Midtjylland forsømte muligheden for at hale lidt ind på superligaens førerhold, da det blev blev 0-0 hjemme mod FC Nordsjælland

Udgivet:07. november 2022, 21.05

Læsetid:2 minutter

Det blev en uskøn og mat forestilling, da FCM og FCN spillede 0-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

5 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland halter stadig 10 point efter superligaens førerhold FC Nordsjælland. Det er status, efter at de to mandskaber mandag aften mødtes på MCH Arena og spillede 0-0 i en mat og chancefattig dyst. Publikum "takkede" efter kampen med piften og buh-råb ned mod hjemmeholdets spillere.

Der var ikke de store overraskelser i FCM-startopstilling. Stefan Gartenmann beholdt pladsen i det centrale forsvar, som han overtog, da Henrik Dalsgaard blev skadet under opvarmningen til kampen mod Sturm Graz i torsdags. Evander Ferreira var heller ikke blevet klar efter den kamp, og Oliver Sørensen kom ind på midtbanen.

Første halvleg blev én af de mest begivenhedsløse i denne superliga-sæson. Det dramatiske højdepunkt indtraf, da dommer Peter Kjærsgaard dømte straffe til FC Nordsjælland, da Oliver Sørensen blev ramt på armen i feltet. VAR mente dog, at FCM-spilleren gjorde, hvad han kunne for at holde armen ind til kroppen. Derfor intet straffespark.

FCN overtog spillet

Fra anden halvlegs start overtog gæsterne mere og mere af spillet og kom også til chancer. Eksempelvis en tværbold mod den indskiftede Mads Kristian Hansen, men kantspilleren, der er født og opvokset i Ikast, nåede lige præcis ikke frem til bolden.

Ikke meget fungerede for Ulvene, og tidligt i anden halvleg blev en skidt spillende Edward Chilufya erstattet af den blot 17-årige Valdemar Byskov. Lidt senere kom også blandt andet Pione Sisto på banen. De ændrede dog ikke det store.

Efter 78 minutter opsnappede Anders Dreyer et boldtab fra FCN og fyrede kanonen af. Skuddet gik dog forbi mål.

I 89. minut var der pludselig en stor chance til FCN’s Ernest Nuamah, der sendte sin afslutning lige på Jonas Lössl.

Kort efter fik Nuameh chancen igen, da Erik Sviatchenko mistede bolden i en farlig position, men afslutningen manglede igen kvalitet.

Alt i alt virkede FCM-spillerne tomme for kræfter, mens gæsterne fra Farum var glade for at få det ene point, som de havde fra kampens start. De gik ikke helhjertet efter sejren i en rigtig trist fodboldkamp.

Det ene point betyder, at Ulvene fortsat er nummer otte i superligaen.

FCM spiller igen torsdag, hvor det i pokalturneringen gælder en udekamp mod rivalerne fra Viborg FC. Holdet runder superliga-året af på søndag med en udekamp mod Randers.

Genlæs aftenens opgør i Ritzaus liveblog herunder.