DBU og Team Danmark advarer mod at afskaffe vejninger

Både Dansk Boldspil-Union (DBU) og Team Danmark modsiger Spillerforeningen, der vil afskaffe vejninger helt.

Udgivet:07. februar 2023, 15.22

Læsetid:2 minutter

DBU-fodbolddirektør Peter Møller vil gerne holde fast i brugen af vejninger. Men det værktøj skal bruges rigtigt, understreger han. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Man bør ikke afskaffe vejninger i professionel fodbold.

Det mener Peter Møller, der er fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) i kølvandet på debatten om DR-dokumentaren "Fodboldens usynlige syge".

I dokumentaren stod flere kvindelige danske fodboldspillere frem og fortalte om psykiske lidelser.

Det fik Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen, til at foreslå, at man helt droppede at veje fodboldspillere.

Samme holdning er der ikke hos DBU, hvor Peter Møller gerne vil tage en dialog med Spillerforeningen i forsøget på at hjælpe fodboldspillerne.

- Man skal være meget påpasselig med at afskaffe vejninger helt, for det er faktisk et greb, der kan være med til at passe på spillerne. Det vigtige er, at de også opfatter det sådan.

- Det vigtigste er at finde en model, hvor vi passer på spillerne, siger Peter Møller til Ekstra Bladet.

Vejninger skal ifølge fodbolddirektøren ikke bruges til at kontrollere, om spillerne vejer et kilo for meget eller for lidt.

De skal i stedet fungere som et redskab til finde ud af, hvor meget spillerne kan presses, og hvor meget væske de skal indtage.

- Test, målinger og vejninger er sindssygt vigtige, i forhold til at vi får den bedste udgave af spilleren frem, siger Peter Møller.

Samme melding kommer fra Team Danmark-sportsdirektør Lars Balle Christensen, der heller ikke bifalder Spillerforeningens forslag om at afskaffe vejninger.

- Det er et dårligt forslag, som i yderste konsekvens kan være farligt for atleterne.

- Vores klare anbefaling er, at man ikke har stor fokus på vægt på ungdomslandsholdsniveau, men vi er ikke enige i, at man bør forbyde det for voksne atleter, siger Lars Balle Christensen til B.T.

Han understreger, at offentlige vejninger skal bandlyses, og det er noget nær samme budskab, der lyder fra Divisionsforeningen, som repræsenterer herreklubberne i landets fire bedste fodboldrækker.

- Vejninger og målinger er og vil altid være en integreret del af elitesport, men det skal selvfølgelig ske under ansvarlige forhold med fokus på spillerne, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Her mener man i stedet, at man skal uddanne trænere til bedre at kunne spotte og hjælpe spillere, som viser tegn på mentale problemer.

/ritzau/