Læserbrev: Bording har taget sin del

20. september 2021, 08.27

LÆSERBREV Etableringen af udrejsecenteret har nu i fem år sat sit præg på bybilledet. En stille og fredelig provinsby og beboerne omkring centeret er blevet påtvunget en dysfunktionel statslig nabo med et stort antal dømte kriminelle, der nu bevæger sig frit rundt i området og sætter deres spor med utryghedsskabende adfærd, kriminalitet, chikanerier.

Som beboere har vi indrettet os derefter, og har nu en anden adfærd, end vi havde før centeret blev etableret. Unge piger tager ikke toget alene, der etableres alarmsystemer og bortvises personer fra butikkerne, politiet patruljerer dagligt, der handles narkotika på gaden, cykler forsvinder, ødelægges og efterlades i gadebilledet. Man sidder tilbage med tanken: Hvad har vi lige gjort for at fortjene denne ændring af vores by? Nu har vi altså taget vores del af opgaven. Der skal ændringer til!

Krav nummer 1: Dømte kriminelle skal flyttes fra Kærshovedgård til et eget center. For min skyld gerne på en isoleret ø.

Krav nummer 2 (Mens vi venter på at krav nummer 1 opfyldes): Staten skal bidrage til trygheden. Her nogle konkrete indsatser: Videoovervågning i midtbyen, ved stationen og i de butikker og hos de naboer, der ønsker det. Alarmsystemer i de butikker og hos de naboer, der ønsker det. Direkte tilkald af politiet fra Kærshovedgård. Etablering af aflåst cykelparkering ved stationen. Løbende oprydning i de henkastede cykler. Bustransport til og fra togstationen for beboerne på centeret. For den sags skyld gerne til en anden station end Bording. Afsætning og afhentning umiddelbart før togafgang. Der er sikkert andre muligheder, men her er da noget at starte med.

I maj måned rullede ministerens millioner i store mængder i retning af Langeland. Penge var der nok af. Ovenstående tiltag vil være småpenge i den sammenhæng. Så kom bare i gang. I maj måned udtalte ministeren også: ”Jeg forstår udmærket, hvis der nu er skuffelse i Midtjylland. Regeringen vil derfor snarest mulig give området omkring Kærshovedgård en hjælpende hånd”. Det er nu fire måneder siden og vi venter stadig. I mellemtiden har politiet siden ovenstående citat iflg. BT modtaget 93 politianmeldelser og der er rejst 68 sigtelser af personer på Kærshovedgård. Det handler om narkohandel, trusler på livet, vold og et hav af tyverier.

Bording har taget sin del. Find et andet sted til de kriminelle, og gør noget for Bording mens vi venter.