Rektor til HHX'ere: Vær til stede i nuet

93 studenter dimitteret fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande

Udgivet:27. juni 2017, 06.28

Læsetid:2 minutter

Glæde og stolthed - og en smule træthed ovenpå en hektisk eksamensperiode Foto: Flemming Hansen

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST-BRANDE De var trætte, men de var også stolte, glade og lettede. Nu stod de foran at skulle have deres eksamensbevis som student fra Handelsgymnasiet i Ikast, der forleden dimitterede 93 nybagte studenter.

Dimissionen bød på fællessang, musikalsk underholdning, masser af taler og den obligatoriske huekastning og efterfølgende forfriskninger oven på overrækkelsen af det gyldne bevis på, at man komme videre i tilværelse - i enten job eller uddannelse.

Rektor Marie Lund gav sin tale titlen »Mød virkeligheden«, og handlede om at navigere i de mange muligheder og fristelser, hverdagen og teknologien byder på.

Glansbillede på de sociale medier

- Det er så nemt at skabe et glansbillede-liv via de sociale medier. Men som I har oplevet det gennem tre års studier, er det bedst med menneskelig kontakt - at tale ansigt til ansigt med mennesker. Jeg vil opfordre Jer til at være til stede, lige her i nuet. Det er her, I finde de ægte »likes«, sagde Marie Lund, der understregede, at den verden, de unge nu går ud i, kan være svær at finde rundt i. Der er så mange muligheder og så mange faldgruber.

Vær rebelske

- I skal have modet til at være rebelske - på jeres egen måde. Til at finde en vej i livet, som giver Jer glæde og mening. Livet er ikke et kapløb om penge og prestige. Vælg noget, hvor I trives, og hvor I kan træne videre på jeres talenter.

Handelsgymnasiet har en fast indarbejdet tradition med en gæstetaler - i år var det så overladt til direktør på Herningsholm Erhvervsskole, Allan Kortum, der glædede sig over at kunne dimittere endnu et hold studenter.

- Jeg håber, at i om mange år vil se tilbage på jeres studenterliv her på handelsgymnasiet og tænke, at det var her frøene til jeres gode liv blev sået, sagde han.

Frederikke Bastkjær Jakobsen og Steffen H. Klitgaard holdt en fælles elevtale, der naturligvis blev en tale til de herligt indforståede oplevelser og anekdoter, som har præget deres og kammeraternes liv gennem tre års studier.

Rektor Marie Lund på talerstolen Foto: Flemming Hansen
Foto: Flemming Hansen
Frederikke Bastkjær Jakobsen og Steffen H. Klitgaard holdt elevtalen Foto: Flemmming Hansen
Læs også
<span>Galleri:</span> 95 lettede, stolte, trætte og smilende handelsstudenter i Ikast <span>Galleri:</span> 95 lettede, stolte, trætte og smilende handelsstudenter i Ikast
Læs også:
Galleri: 95 lettede, stolte, trætte og smilende handelsstudenter i Ikast