Vanvids-sejr til HIH over Viborg

Herning-Ikast Håndbold var flere gange nede i sækken mod ærkerivalerne, men HIH’erne fightede som gale og vandt den første semifinale 35-32 hjemme i Ikast

12. maj 2021, 20.30

Sejr til HIH i den første DM-semifinale. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD I et ægte semifinale-drama tog Herning-Ikast Håndbold første stik i DM-semifinalerne mod Viborg HK. Hjemme i IBF Arena i Ikast vandt HIH’erne kampen med 35-32.

Undervejs tydede det dog flere gange på, at de gæstende ærkerivaler skulle løbe med sejren. Men hver gang fightede HIH sig på eminent vis tilbage, og holdet har nu alle muligheder for at spille sig i DM-finalerne.

Uden Englert i målet

HIH manglede ellers en af holdets absolutte nøglespillere. Den tyske målvogter-veteran Sabine Englert kunne ikke stille op på grund af sygdom.

Det overlod keeper-ansvaret til svenske Jessica Ryde - med unge Mathilde Rømer som gardering.

Midtvejs i første halvleg var der ikke noget, der tydede på HIH-succes. Indledningen på kampen var fin, om end noget ujævn, men HIH’erne begyndte at lave flere og flere fejl i angrebsspillet. Deciderede fejlafleveringer, dårlige skud og bolde, der slet og ret blev smidt væk, gav Viborg læssevis af kontraløb, og det udnyttede gæsterne iskoldt. Hele syv omstillingsmål scorede gæsterne før pausen, hvor Jessica Ryde i HIH-målet havde alt for langt mellem redningerne.

Midt i halvlegen var HIH nede med en håndfuld mål, 7-12, men mod slutningen af halvlegen begyndte det at lysne. Angrebsspillet blev varieret noget mere, og defensiven, som slet ikke havde kunnet holde især Line Haugsted fra fadet med hendes skud fra distancen, fik bedre fat.

Marginalerne var også med HIH’erne i de sidste minutter frem mod pausen, og i halvlegens sidste sekund udlignede Stine Skogrand i et tomt Viborg-mål til pausestillingen 17-17.

Bølgede frem og tilbage

Anden halvleg begyndte jævnbyrdigt, men nu med HIH smalt i teten. Knap midtvejs i halvlegen havde hjemmeholdet muligheden for at komme foran med tre mål, 28-25, men muligheden blev brændt, og det var startskuddet til et Viborg-comeback. Gæsterne scorede fem på stribe til 29-27-føring.

Men så svingede pendulet igen i den intense forestilling, hvor bølgerne gik højt, og temperamenterne slog gnister. Cecilie Brandt kom ind på højrefløjen og scorede iskoldt tre gange på stribe til 31-31. HIH kom foran 34-31 med godt to minutter igen, og i sidste minut slog Naja Nissen Kristensen sejren fast med et efterfølgende jubelbrøl, da hun scorede på riposten efter et stolpeskud fra Ingvild Bakkerud.

Den fornemme sejr betyder, at Herning-Ikast Håndbold går i DM-finalerne, hvis det bliver til point i den anden semifinale, som spilles i Viborg på lørdag.

Hvis Viborg vinder den kamp, så spilles der en tredje og afgørende semifinale i Ikast tirsdag i næste uge.