Loppemarked ved Bølling Sø: Vejret var det sværeste at få på plads

Gårdspladsen blev det naturlige samlingspunkt for Kai Papes årlige loppemarked

18. juni 2020, 15.00

Det forpligter at have en historisk gårdsplads inde midt i et villakvarter, siger Kai Pape, der søndag med en måneds corona-forsinkelse havde inviteret til det årlige loppemarked. Foto: TOm Laursen

ENGESVANG En gang om året inviterer han indenfor på den historiske gårdsplads for enden af Ellevej i Engesvang. Han føler sig privilegeret over at eje den nedlagte ejendom, hvor der er plads til fællesskabet.

Men det forpligter også.

Det mener Kai Pape i alt fald. Med udsigt til Bølling Søs bølgende vandspejl og et termometer på sommertemperatur var han svært tilfreds med rammerne for dette års loppemarked, der på grund af corona-krisen har været udsat rigtig mange gange.

Lopperne trækker

- Interessen har været ekstra stor i år - måske fordi folk ikke sådan lige kan komme af sted til de mere gængse markeder, siger Kai Pape, der har lukket både laden og den store have op for publikum.

- Her er jo sådan en dejlig stemning, så man skal da lige ned og kigge, hilse på byens folk og ... ja, så går det jo altid galt, når man kommer hjemmefra, siger Karina Nielsen, og hæver den ene hånd, der afslører en plastikpose med nyindkøbte lopper. Med på udflugten var datteren Silje Strøm Nielsen, der mest af alt glæder sig til, at hun i august kan få lov at holde sin konfirmation.

Marmelade til Gambia

Ulla Krog er tilflytter i Engesvang, men har haft stor succes med en lille marmeladebod, hvor hun indsamler midler til forskellige projekter i Gambia, hvor hun en gang om året tager ned og selv deler ud af overskuddet fra boden.

- Jeg er også via mit medlemskab af Soroptimisterne i Silkeborg med til at støtte op om et vandprojekt i landet, så det er dejligt at have penge med, fortæller hun.

Hun tager selv ud og plukker en del af bærrene, der koges ind med stor respekt for hygiejneregler. Sidste år indsamlede hun blandt andet fire kilo blåbær, men hun er også så heldig, at folk støtter op om initiativet og donerer bær og lader hende plukke resterne i haverne.

Finurligt fyld

- Jeg har været i Gambia de seneste 11 år i træk og håber også, at jeg kan komme af sted igen til november, fortæller hun, mens hun holder øje med nye besøgende, der straks tilbydes et tryk af håndspritten, inden de træder videre ind på gårdspladsen.

Her kan man blandt mange andre møde Signe Prahl og Jørn Christensen, der har fundet et kreativt og finurligt samarbejde.

Jørn Christensen støber kuglerne af cement, mens Signe Prahl dekorerer dem med finurligt keramiske dyrehoveder, der er det sjove pift til blomsterkrukkerne.

Ulla Krogh har med stor succes etableret en lille marmeladebod, hvorfra hun kanaliserer alle indtægterne videre til projekter i Gambia, som hun har besøgt hvert år de seneste 11 år. Foto: TOm Laursen
Edel og Kai Pape i deres store have. Den rummer masser af dansk sommer og finurlig keramisk havepynt. Foto: TOm Laursen
Alfer eller havenisser. Edel Papes keramik skaber smil på læben midt i havens blomsterkrukker. Foto: TOm Laursen
SIlke og Carina Nielsen udnyttede det gode vejr til at tage en tur ned på gårdspladsen, hvor det emmede af liv og dansk sommer. Foto: TOm Laursen
Signe Prahl og Jørn Christensen har fundet deres helt eget fællesskab - også når det handler om kreative sysler. Jørn støber kuglerne og Signe laver hovederne til haves krukkepynt. Foto: Tom Laursen