Søn på tyvetogt med mor: Nappet med stjålet værktøj for 47.000 kroner

En 23-årig mand fra Sjælland skal lørdag fremstilles i et grundlovsforhør - sigtet for flere butikstyverier i blandt andet Ikast, hvor han fik hjælp af sin mor

Udgivet:14. september 2019, 08.48

Læsetid:1 minut

Foto: Martin Ballund

Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk

IKAST Fredag klokken 12.04 blev Stark på Industrivej i Ikast udsat for tyveri, og personalet blev opmærksomme på en mistænkelig ung mand og en kvinde. Det oplyser Jens Claumarch, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Personalet konfronterer dem med det og beder om at få lov til at kigge i kvindens taske, hvor der er noget elværktøj i, siger han.

Det viser sig, at der er tale om en 23-årig søn og hans mor - begge fra Sjælland.

- Det er ikke så tit, vi ser det. Det er manden, der stjæler, og moren, der hjælper, siger Jens Claumarch.

I morens og sønnens bil finder politiet efterfølgende 24 forskellige værktøjer af mærket Dewalt, og ifølge politiet stammer tyvekosterne fra tyverier fra flere steder på både Jylland og Fyn.

- Der var slagboremaskiner, scannere og lasere. Alt sammen har en udsalgsværdi på 47.000 kroner, siger vagtchefen.

Han roser i samme omgang personalet for at reagere på tyveriet og fortæller, at sønnen tilsyneladende skylder penge og derfor har begået en række tyverier.

Både sønnen og moren er sigtet i sagen, men det er i første omgang kun den 23-årige søn, der lørdag formiddag klokken 9 skal fremstilles i et grundlovsforhør.