Trykkeri skifter hænder: Opkøb skal sikre lokale arbejdspladser

Herning Folkeblad A/S er nu hovedaktionær i OTM Avistryk i Ikast. Opkøbet er ifølge direktør med til at sikre lokale arbejdspladser

Udgivet:16. januar 2021, 12.59

Læsetid:2 minutter

OTM Avistryk i Ikast trykker udover en række dagblade og ugeaviser også reklamer og profilaviser. Foto: Flemming Hansen

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

OPKØB Herning Folkeblad A/S bliver nu den klart største aktionær i OTM Avistryk i Ikast med en ejerandel på 95 procent.

Det er resultatet af en aftale med de øvrige aktionærer, som har valgt at sælge deres aktieposter. Hidtil har Herning Folkeblad ejet 23 procent af trykkeriet, mens de øvrige aktier har været fordelt på efterkommerne af trykkeriets stiftere samt andre mediehuse. De sidste fem procent af aktierne ejes fortsat af Aars Avis.

Hos Herning Folkeblad glæder direktør Alex Nielsen sig over aftalen. Det fremtidssikrer en vigtig del af produktionsleddet for mediekoncernen, der udgiver Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad og en række ugeaviser, herunder Ikast Avis, - de bliver alle trykt på Ikast-trykkeriet.

- Med købet af OTM får vi kontrol over hele vores afsætningskæde, fra en journalist skriver en artikel, til siderne bliver produceret og trykt og distribueret. Samtidig har vi lagt vægt på, at vi kan være med til at sikre nogle arbejdspladser i Ikast-Brande Kommune, som ellers ville falde bort, hvis vi flyttede vores produktion til et af landets øvrige trykkerier, siger han.

OTM Avistryk har 19 fastansatte medarbejdere, og hertil kommer en del løstansatte på de store produktionsdage.

Giver mening for alle parter

Han forklarer, at det har haft stor betydning for mediehuset at bevare et lokalt og selvstændigt trykkeri.

- Der er kun seks trykkerier tilbage vest for Storebælt. De fem er bundet op på Jyllands-Posten og Jysk Fynske Medier, som er de to store mediekoncerner i Vestdanmark. Og så har vi det sjette trykkeri, som er uafhængigt af de store koncerner, fremhæver han.

Bo Jensen - der er tidligere direktør på Ikast Avis og søn af medstifter Preben Jensen - har sammen med sin familie ejet 30 procent af aktierne.

Han ser salget af aktiemajoriteten som en naturlig konsekvens af, at stifterfamilierne ikke længere ejer og udgiver ugeaviser.

- Ideen med OTM har siden grundlæggelsen i 1974 været, at selskabet skulle ejes af bladudgivere. Derfor var det fint, at vi fik Herning Folkeblad ind som tung medejer i 2005. Det har været en branchemæssig solstrålehistorie, og med den konsolidering, der er sket med Folkebladets seneste opkøb af dagblade og ugeaviser i både Silkeborg og Skive er det en helt logisk konsekvens, siger Bo Jensen, der vurderer, at trykkeriet står med en tryg fremtidsudsigt til glæde for både ledelse og medarbejdere.

- Og på stifterfamiliernes vegne, som jo indtil dato har ejet majoriteten af selskabet, kan jeg kun udtrykke glæde over, at Herning Folkeblad og vi har kunnet finde hinanden i en virksomhedshandel, der giver rigtig god mening for alle parter, siger Bo Jensen.