Formand og næstformand bytter plads i menighedsrådet

Engesvang menighedsråd får ny formand på søndag

Udgivet:01. december 2019, 11.18

Læsetid:2 minutter

Den nuværende formand for menighedsrådet i Engesvang Kirke, Hans Jørgen Hansen, bytter plads med næstformand Vibeke Steen på søndag. Foto: Privatfoto

Jacob Hove
Debatredaktør
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

3 år siden

Kirke På søndag er det første søndag i advent og dermed begynder et nyt kirkeår. I Engesvang Kirke er der ikke kun goddag til et nyt kirkeår, men også til den nye formand for menighedsrådet.

Næstformanden og formanden bytter roller, oplyser den afgående formand, Hans Jørgen Hansen.

- Der skal vælges nyt menighedsråd om et år, og jeg planlægger ikke at genopstille. Derfor synes jeg, det er passende at lade en, der planlægger at genopstille, få erfaring med formandsposten, siger han.

Den nye formand bliver nuværende næstformand Vibeke Steen.

- Der er jo ingen garanti for, at Vibeke bliver genvalgt, når der skal vælges nyt menighedsråd næste år, men jeg gætter på, at der vil være stemning for, at hun skal være i rådet de kommende fire år, siger Hans Jørgen Hansen.

Formandsskiftet er helt udramatisk, idet loven foreskriver, at et menighedsråd skal nykonstituere sig hvert år, når det nye kirkeår begynder. Ved dette års konstituering byttede formand og næstformand altså poster, og Vibeke Steens hidtidige funktion som sekretær for menighedsrådet går også over til Hans Jørgen Hansen.

Spændende opgaver

Vibeke Steen har været en del af menighedsrådet de seneste tre år og været næstformand det seneste år.

- Det har været et spændende og meget varieret arbejde. Jeg har blandt andet været med til at ansætte en ny præst, siger Vibeke Steen.

Som formand får Vibeke Steen lidt flere opgaver.

- Jeg får et tættere samarbejde med vores sognepræst Cecilie Smith-Petersen, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Vibeke Steen regner dog ikke med, at meget vil ændre sig, fordi hun bliver formand.

- Det er de samme folk og de samme meninger.

Oplæring

Selvom Vibeke Steen har været en del af menighedsrådet i tre år, så er hun glad for, at overgangen til formandsposten bliver blød.

- Jeg har fået lov til at spørge Hans Jørgen Hansen, hvis jeg får brug for hjælp. Han har rigtig mange års erfaring og har været en god formand. Det har været trygt at have ham siddende på posten.

Der er også sket andre ændringer i menighedsrådet, idet Henry Jensen, der blev valgt ind i menighedsrådet for tre år siden, har ønsket at blive fritaget for hvervet resten af valgperioden. I hans sted er det næste år indkaldt suppleanten Mogens Andresen.

Menighedsrådsvalget næste år kommer til at foregå 15. september. Det sker ved en valgforsamling, hvor alle voksne folkekirkemedlemmer, der bor i sognet, har adgang til at deltage og stemme.

Det foregår samme dag over hele landet i alle næsten 2000 sogne.