Spændende debutant med aner i Aulum

Det lokale islæt i Galleri Rozarts udstilling er undervisere fra henholdvis Aulum og Herning

Udgivet:08. juli 2018, 16.45

Læsetid:2 minutter

Anders Børgesen ved billedet »Flood«, som han blev inspireret til at male ved at kigge ud af vinduet. Udstillings-debutanten bor i blokken til højre.

Kim Kristensen
| kik@herningfolkeblad.dk

5 år siden

Ikast Det var et par dedikerede kunstnere, der mødte personligt op, da Galleri Rozart fornylig åbnede udstillingen »Lokalt og internationalt«.

På væggene ses arbejder af de lokale Anders Børgesen, Mette Kølbæk og Martin Qaude. De internationale kunstnere er Tom Adams, Alexis, Juan Manuel Cajali, Antonio Miguel Gonzales og Joseph Mendex.

- Jeg er glad for, at udstillingen kan samle så mange mennesker, sagde gallerist Peter Frøstrup i sin velkomst.

Børgesen, Kølbæk og Quade var inviteret. Sidstnævnte var forhindret i at komme.

Kølbæk fra Herning

Mette Kølbæk, der bor i Herning, begyndte at male for 18 år siden. Til at begynde med var motiverne utydelige landskaber og skygger.

Ændringen i hendes måde at male på opstod, da hun for et par år siden blev tilknyttet Galleri Clifford i Daugaard ved Vejle.

- Jeg kunne male hele dagen - alle timer. Jeg kan føle, at der er noget, jeg skal have ud, siger herningenseren, der ikke tidligere har udstillet i lokalområdet. Hun maler figurativt med inspiration i både surrealisme og impressionisme.

Til hverdag er Mette Kølbæk lærer på nedsat tid på Åmoseskolen, der er en specialskole beliggende i Herning.

Børgesen fra Aulum

Ambitionerne og selvtilliden lyser ud af Anders Børgesen, der oprindeligt er fra Aulum, og som i dag bor i Aalborg.

Han er som sin medudstiller Mette Kølbæk lærer, og også på nedsat tid, så han kan få mulighed for at bruge sine kreative evner.

Dette at tegne har altid fyldt meget hos Anders Børgesen, men det var først fra 2014, han begyndte at prioritere sin tid til det. Han har også meget på sinde.

- Jeg interesserer mig for den menneskelige eksistens, og det, vi er omgivet af. Men også for det kraftfulde i naturen og miljøet, om tilvalg, fravalg og tvetydighed, forklarede læreren fra Sct. Mariæ Skolen i Aalborg, som udstiller sine ting for første gang.

Anders Børgesen har været lærer i 10 år.

Han er ikke træt af jobbet, men han vil gerne længere ned i tid, så han kan arbejde mere i sit nye værksted med udsigt til vandet.

I tankerne har han en række portrætter, som har betydet noget for hans liv. Det er personer fra nærmiljøet, men også kendte kulturpersonligheder.

Anders Børgesen laver i øvrigt en del keramik. Og at dømme efter de billeder af keramikken, han viser på sin smartphone, er det også et kunstnerisk udtryk, han har styr på.

Mette Kølbæk er dedikeret til maleriet. Hun bruger alle de timer, hun kan i sit atelier.
Der var stillet lidt lækkerier frem til gæsterne ved ferniseringen.
Sovende skønhed af Anders Børgesen.
»Reflexion«, er titlen på dette billede af Joseph Mendex.