Kagefest for flygtningene

IB-elever på Gymnasiet samlede ind til de mellemøstlige flygtninge

Udgivet:06. oktober 2015, 15.46

Læsetid:2 minutter

Nermin Yigen, Danna Skaarup, Melina Elverdal og Sayed D. Hashimi håber at kunne samle et stort beløb ind til de mellemøstlige flygtninge ?foto laila kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

INDSAMLING Småkager så store som vikings håndflade, etniske specialiteter og masser af bradepandekage.

Der var fokus på at putte i munden, da IB eleverne fra Ikast-Brande Gymnasium i sidste uge samlede ind. Ikke til en ambitiøs studietur, men til verdens flygtninge - og mere præcist specielt til de mange flygtninge fra Mellemøsten.

Nogle havde stået med hovedet i kødgryderne andre med fingrene i kagedejen og alt sammen blev det ad flere omgange solgt i aulaen på gymnasiet.

En gruppe havde samlet varer ind til en tombola, mens andre sørgede for at bemande de mange boder med lækkerier.

Et enkelt sted kunne man købe sig til henna-udsmykninger.

Blandt de mange nationaliteter på uddannelse er Sayed D. Hashimi, der på andet år bor i Ikast. Han er flygtning fra Afghanistan og er kommet til landet helt alene, mens resten af familien opholder sig i Dubai.

Han kan om nogen forholde sig til, hvad der sker i verden og for, at resten af eleverne på gymnasiet kan få bare en lille flig af, hvad det handler om, så havde IB eleverne også arrangeret et par foredrag i håb om, at kammeraterne efterfølgende ville bidrage til indsamlingen.

IB-eleverne tjener ved deres arbejde såkaldte Cash-point, som er vigtige for at de kan få lov til at afslutte deres internationalt rettede gymnasieuddannelse.

- Vi har valgt at donere vores penge til international Røde Kors. Vi vil gerne ud over Danmarks grænser og helt derud, hvor der er brug for det, siger eleverne, repræsenteret ved Nermin Yigen, Danna Skaarup, Melina Elverdal og Sayed D. Hashimi.

I spidsen for elevernes indsats var lærer Ajla Borozan, der udover at holde styr på finanserne også selv har en fortid som bosnisk flygtning.

Allerede den første dag var IB-eleverne var i aktion var der 3000 kr i overskud - men resultatet nåede op på den gode side af 5000 kr.

Udover deres egen indsamling havde flere meldt sig til ugens Røde Kors indsamling, hvor der i Ikast By kom rigtig magne penge i raslebøsserne.

Der var salg af kager og forskellige etniske specialiteteter, der alle havde til formål at samle penge ind? foto laila kempel
Læs også
Indsamling hos IB-elever Indsamling hos IB-elever
Læs også:
Indsamling hos IB-elever