Røde Kors sendte rekordmange på ferielejr over sommeren

Knap 1000 børn og forældre har været afsted med Røde Kors, der lavede ferielejre 21 steder i sommerlandet.

Udgivet:15. august 2022, 07.47

Læsetid:2 minutter

Rekordmange børnefamilier har i år været på ferielejr med Røde Kors. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Røde Kors har i år sendt rekordmange familier på ferielejr. Knap 1000 børn og deres forældre har i 2022 været afsted. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse mandag morgen.

- Det er et pusterum og et sted, hvor familierne får lov at være sammen om noget rart og hyggeligt. Det giver en normalitet. Vi tager alle sammen på sommerferie, og det betyder rigtigt meget for børn at kunne sige, at de har været et sted henne, når de er tilbage i skolen, siger Marie-Louise Gotholdt, som er national chef i Røde Kors.

Ferielejre er et tilbud til familier med flygtningebaggrund og sårbare familier. I år har Røde Kors haft 21 af slagsen fordelt i Danmark. Heriblandt i Tisvildeleje, Isefjord og Hvide Klint.

Samlet 100 frivillige fra organisationens lokale afdelinger har stået for at afholde aktiviteter på ferielejrene.

Røde Kors har arrangeret ferielejre siden 2005. Dengang blev det til fire lejre.

Siden har flere og flere lokalafdelinger taget initiativ. Og i år har rekordmange altså været afsted. Organisationen har haft plads til alle dem, der har villet afsted, fortæller Marie-Louise Gotholdt.

Ifølge hende skyldes den store efterspørgsel skyldes blandt andet krisen, der har gjort det sværere for flere familier at få råd til ferie.

- Vi kan alle sammen mærke de stigende priser, og de familier, vi arbejder med i vores sociale indsatser, er nogle af dem, der har det sværest ved at få enderne til at hænge sammen. Det gælder også i ferien, siger den nationale chef.

Tendensen med, at flere familier har haft brug for hjælp til at få ferien til at hænge sammen, viser sig også blandt folk, der i år søgte feriehjælp. I 2022 har dobbelt så mange som sidste år søgt om feriehjælp gennem Mødrehjælpen, oplyste organisationen i juni.

Feriehjælp er et økonomisk tilskud til familier, og det lægger typisk på 350 kroner per barn i familien.

/ritzau/