Læserbrev: Frihed til familierne

Udgivet:26. oktober 2021, 13.14

Læsetid:1 minut

Simon Vangaard (DF) er netop blevet far til tre, da et sæt tvillinger i sommer kom til verden. Foto: Privatfoto

Af Simon Vanggaard Borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti

LÆSERBREV Barselsdebatten handler om børnene. Eller det burde det i hvert fald gøre.

Jeg synes desværre, at EU og regeringen prioriterer ligestilling frem for børnene, i den nye barselsordning. Det burde være omvendt.

Børnene skal ikke være gidsler i en ligestillingsdiskussion.

Det er enormt vigtigt, at fædre også får tid sammen med de små, men lad nu vurderingen være op til forældrene. Det er dem der er eksperter på deres egne børn.

Det er fedt at være på barsel som mand, men vi kan ikke amme. Biologien er imod os. Mor og barn skal have ro, tid og støtte. De har trods alt også haft ni måneders relation i forvejen. Derfor er det helt naturligt, at mor og barn er tæt knyttet i starten af livet. Ligestilling eller ej.

Selvom mor og barn er tæt knyttet fra naturens side. Så er far mega vigtig, og han skal nok være klar til at tage over eller støtte i et samarbejde!

Jeg havde selv en måneds barsel, da min ældste datter skulle køres ind i dagplejen. Det var med til at knytte bånd imellem os. Det samme vil jeg glæde mig til, når mine små tvillinger skal begynde.

Det er et valg, vi har truffet som familie. En mulighed vi har timet og prioriteret, når det passer ind hos os. Det er ikke en nødløsning, eller tvang på baggrund af en EU-forordning.

Havde det været det, ville det gå ud over både mor, far og børn.

Det kan ikke være meningen. Vi skal gøre barselsordningen bedre, ikke ringere.

Giv mere frihed til familierne.