Ikast-maler på udstilling

Udgivet:28. februar 2023, 13.00

Læsetid:1 minut

Arnold Petersen var i sin levetid kendt for at male billeder af den midt- og vestjyske landskab. Lokalhistorisk Arkiv har netop modtage en større gave med flere af hans værker. Derfor er der lavet en ny udstilling på biblioteket. Der er fernisering 2. marts. Foto: Privatfoto

7 måneder siden

KUNST Lokalhistorisk Arkiv i Ikast har 2. marts fernisering på en kunstudstlling med den kendte Ikast-maler Arnold Petersen.

Han var oprindelig marinemaler og født i København.

Her blev han gift med en ikastpige, Naomi Lind, og de flyttede sammen til Ikast i 1937. Han blev nu så betaget af det midt- og vestjyske landskab, at det gav inspiration til mange malerier. Han døde som 85-årig i 1989.

Ikast lokalhistoriske arkiv har fra Arnold Petersens svigerdatter modtaget en stor donation af Arnold Petersens efterladte tegninger og malerier. De har ikke tidligere været udstillet i Ikast.

I den anledning arrangerer Arkivet i samarbejde med Ikast Slægts- og Lokalhistoriske forening en udstilling med en del af disse værker samt værker, der i forvejen indgår i kommunens kunstsamling.

Værkerne beskriver Ikast og omegn på Arnolds tid, hans store passion for marinemalerier, hans mange udlandsrejser og meget andet.

Udstillingen finder sted på Ikast Bibliotek i perioden fredag 3. marts til fredag 24. marts 2023 i bibliotekets åbningstid.

Der er fernisering torsdag 2. marts.

Her vil Frank Artved fortælle om Arnold, hans ukendte baggrund og spændende liv.