Det 18. æresmedlem af Ikast FS er fundet: Klubmand overrasket med guldnål på sin 60 års fødselsdag

Michael Sørensen, der er formand for Ikast FC, blev overrasket med et æresmedlemskab af Ikast FS, da han havde haven fuld af gæster til sin 60-årsfødselsdag

Udgivet:09. maj 2021, 10.48

Læsetid:2 minutter

Michael Sørensen havde haven fuld af gæster i forbindelse med sin runde fødselsdag, da formanden for Ikast FS’ hovedsbestyrelse dukkede op med diplom og guldnål. Foto: Henrik Ole Jensen

Camilla Abildgaard Norup
| can@herningfolkeblad.dk

HÆDER Den mangeårige formand for Ikast FC - tidligere IFS Fodbold - Michael Sørensen blev overrasket med et æresmedlemsskab af Ikast FS på sin 60-årsfødselsdag.

Han er det 18. æresmedlem i klubhistorien, der får tildelt hædersdiplomet og en guldnål.

- Når man har været frivillig leder som holdleder og træner for sine egne børn, hvor rigtig mange af os er startet, og for andre børn i mere end 30 år, og snart været frivillig i bestyrelsesarbejde i 25 år, som Michael Sørensen har, så er det mere end velfortjent, at blive udnævnt til æresmedlem i Ikast FS, sagde Palle Høj, der er formand for hovedbestyrelsen i Ikast FS, da han overrakte den glade fødselar den ekstra, uventede gave.

- Jeg er meget stolt over at få den anerkendelse. Det er der ikke mange, der har fået, og de fleste bliver faktisk først æresmedlemmer når de stopper. Det har jeg aldrig været tilhænger af, for det her giver fornyet energi til at fortsætte, siger Michael Sørensen.

Den 60-årige fodboldformand har selv driblet rundt på banerne i det nordlige Ikast, siden han var gammel nok. En alvorlig korsbåndsskade som 27-årig fik ham dog til at lægge støvlerne på hylden og fokusere på foreningsarbejdet i kulissen og sit job i familiens tekstilvirksomhed. Han begyndte som ungdomsformand i IFS for senere at blive formand i 2005.

Han har planer om at fortsætte på formandsposten en rum tid endnu.

- Jeg vil gerne gøre Ikast Complete færdigt. Vi får det bedste anlæg i Danmark, og det drysser heldigvis også på vores forening. Og så siger jeg til Johnny Rune, som jeg har gået side om side med alle årene, at jeg holder, når han gør. Vi holder hinanden ved ilden og komplementerer hinanden godt, siger Michael Sørensen.

- Vi har begge været med til at starte FCM og hele ombygningen af idrætsskolerne og Guldminen og gå all in på at beholde FCM’s træningsfaciliteter i Ikast. Men som udgangspunkt er mit fokus også på, at kæmpe for breddefodbolden og Ikast FC’s interesser. Det er trods alt det, jeg er valgt til. Eliten har det med at dominere bredden, og det er farligt. For de to ting hænger uløseligt sammen, understreger han.

Bror er med i klubben

Titlen som æresmedlem af Ikast FS deler han med sin bror, Steen Sørensen, som blev udnævnt som æresmedlem i 2017.