Sådan gik det: "Ulvene" var langt fra Champions League-miraklet

Uden blandt andre anfører Erik Sviathchenko tabte FC Midtjylland 0-1 til PSV Eindhoven

10. august 2021, 19.58

Raphael Onyedika med en aflevering på midten af banen. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Efter et nederlag på 0-1 – målet scoret i kampens døende sekunder - i returkampen mod PSV Eindhoven må FC Midtjylland sande, at årets eventyr i Champions League er slut. Tredje kvalifikationsrunde blev endestationen med et samlet nederlag på 0-4 mod hollænderne, der er videre til playoff-runden.

”Ulvene” får i stedet en plads i Europa League-gruppespillet, hvortil der dækkes lod 27. august, og så begynder kampene i september.

FCM var igen uden en række spillere. Fem spillere er stadig i coronakarantæne, Juninho har karantæne fra FIFA, og så blev den normale anfører Erik Sviatchenko sparet. Han trækkes angiveligt med en mindre skade.

Det betød, at midterforsvaret var ganske utraditionelt med Rasmus Nicolaisen i midten med de to normale backer Dion Cools og Juninho på hver sin side. Anførerbindet sad på den velspillende keeper, Jonas Lössl.

Kampens start var stille og rolig. PSV lignede et mandskab, der var ganske tryg ved situationen, og ”ulvene” troede nok heller ikke for alvor på sensationen. Men som første halvleg skred frem, steg tempoet, og der kom chancer i begge ender.

Brumado var tættest på at score, men han manglede to centimeter i at kunne sætte hovedet på et indlæg fra Anders Dreyer.

Isaksen udfordrede

Fra anden halvlegs start kom Gustav Isaksen på banen, og han udfordrede straks med sine fine driblinger, men det blev en aften, hvor det var lige ved og næsten.

Tempoet i anden halvleg faldt igen, og der var kun spredte chancer.

FCM gav debut til den blot 17-årige midtbanespiller Oscar Fraulo, der har været med på bænken nogle gange i denne sæson, og nu kom han så på banen.

Holdene var stort set på vej i omklædningsrummene i tillægstiden, da PSV kørte en omstilling. Indskiftede Bruma afsluttede fra distancen. Jonas Lössl fik fingrene på bolden, men kunne ikke forhindre scoringen. En ærgerlig afslutning.

6288 tilskuere var på plads på MCH Arena på en flot aften, men kampen blev aldrig for alvor medrivende. Dertil var ”ulvene” alt for langt fra at skabe sensationen.

Næste kamp for Midtjylland er på fredag på udebane mod SønderjyskE i Superligaen.