Vision 2020: Vi er tilsidesat i kommunens budget

Engesvang Vision 2020-formand, Joan Højlund ønsker styr på samlingssal for hal, kulturhus og skole

Udgivet:10. oktober 2020, 06.00

Læsetid:2 minutter

Joan Højlund, formand for Vision 2020 i Engesvang er ikke tilfreds med det kommunale budget. Foto: Rasmus Viuff

Rasmus Viuff
Egnsredaktør

3 år siden

ENGESVANG Joan Højlund, formand for Engesvang Vision 2020, er godt irriteret.

Engesvang Vision 2020 er en plan skabt i samarbejde mellem Engesvang og Ikast-Brande Kommune, som handler om at samle byens liv ved skole og hal. Og i det kommunale budget for 2021 får planen ikke en krone, fortæller Joan Højlund.

- Det er under al kritik, siger den lolale visionsformand.

- Byrådet siger, de gerne vil arbejde for det, som borgerne selv gerne vil. Men det er ikke tilfældet lige nu.

Nødvendigheder

Joan Højlund er bange for, at Engesvang bliver helt glemt.

- Vi har sendt en ansøgning ind om at komme i gang med at skabe den samlingssal og andre faciliteter mellem Engesvang Skole og Engesvang Hallen, der er nødvendig for at samle Engesvang, siger hun.

I det projekt til omkring 50 millioner kroner hører, at Den gamle Biograf i Engesvang flytter ind i nybyggeriet, også for at være en del af den fælles indgang til livet i Engesvang.

Joan Højlund havde håbet på, at byrådet ville afse 20 millioner kroner til projektet næste år, men der er ikke faldet midler af, og Joan Højlund er bange for, at Engesvang og Vision 2020 er glemt i byrådet.

Ikke en forglemmelse

Borgmester Ib Lauritsen (V) afviser, at byrådet har glemt at støtte det borgerbårne i kommunen og projekter i Engesvang.

- Men der er altid prioriteringer. Der er meget i gang i en kommune, og der har været meget gang i Engesvang. Vi har lige afsluttet en halombygningen i Engesvang for et pænt millionbeløb. Det projekt er også en del af Vision 2020. Lige nu arbejder kommunen på at genslynge en å gennem hele Vision 2020-området. Det koster et par millioner kroner. Og så var der lokalt ønske om at få en ny daginstitution i Vision 2020-området, og den er lige indviet.

Så ifølge borgmesteren er Engesvang Vision 2020 bestemt ikke nedprioriteret i kommunen.

- Vores forvaltning kigger lige nu på en masterplan for skoleområdet. Her vil næste trin helt sikkert være Ejstrupholm og Engsvang. Men inden den plan kommer på plads, skal det politiske fodarbejde lige gøres først, siger Ib Lauritsen.