Han ville først lære dansk

Ahmad Ramadan er frisør fra Syrien, men han ventede fem år, inden han åbnede salon i Bording

Udgivet:26. januar 2023, 10.34

Læsetid:2 minutter

Ahmad Ramadan var frisør i Syrien, inden han sammen med sin familie rejste til Danmark. Han ville dog lære sproget her, inden han åbnede egen salon. Det er nu sket i Bredgade i Bording. Foto: Linna Grøn

Flemming Thulstrup
Journalist

8 måneder siden

FRISØRSALON - Det har været lidt stille her i starten.

38-årige Ahmad Ramadan smiler dog alligevel optimistisk og håber på, at kunderne snart vil indfinde sig i det store lokale, som han har lejet midt i Bredgade i Bording.

Her har den syriske kurder indrettet ny frisørsalon. De to stole samt den lille bilstol til børn venter bare på at blive bemandet med kunder.

Ahmad Ramadan ved udmærket, hvordan man betjener kam, saks og barbermaskine.

- Jeg arbejdede otte år som frisør i Syrien, inden jeg og min familie forlod landdet på grund af krigen og forfølgelsen af os kurdere, fortæller han.

Han kom til Danmark for fem år siden og lever med sin familie på Valdemarsvej i Herning. Udover hustruen, der er sosumedhjælper tæller familien en datter samt to sønner.

- Jeg kunne faktisk godt være fortsat med at være frisør, efter vi var kommet til Danmark, men jeg har altid ment, at det er vigtigt at kunne sproget for at kunne betjene kunderne rigtigt. Derfor begyndte jeg at arbejde på Palsgaard Spær i Hampen. Desuden gik jeg også på sprogskole, fortæller Ahmad Ramadan.

På den måde sparede han op til sin egen salon, mens han tilegnede sig det danske sprog.

- Det er slet ikke så svært at lære dansk, som man vil gøre det til. Det handler om at tale det hele tiden, og det har jeg så gjort med kollegerne i Hampen samt med mine børn, der går i skole og børnehave, siger Ahmad Ramadan.

En dejlig by

Han beklager lidt genert, at han stadig taler dansk med accent.

Udenfor den ny frisørsalon i Bredgade står et skilt, der fortæller, hvad Ahmad tager for en klipning, og der er tale om absolut overkommelige priser.

- Jeg klipper alle. Komplicerede modelfrisurer med farvning af håret holder jeg mig dog fra, siger Ahmad Ramadan.

Udover at blive klippe og få frisuren rettet til kan kunderne hos ham se frem til noget koldt eller varmt at drikke, mens lokkerne sættes.

- Det er ganske gratis. Det er en ekstra service, smiler kurderen.

- Jeg valgte at åbne en salon i Bording, fordi jeg hørte, at man her måske manglede en frisør. Hvis det går rigtigt godt, kan det være, at vi flytter til byen, som jeg kun har hørt godt om, siger Ahmad Ramadan.

Han holder åbent i salonen alle ugens dage bortset fra søndag. Når han ikke har gang i saksen, er han sammen med familien, men spiller også lidt fodbold med vennerne i fritiden.