Forgæves comeback: HIH nedlagt af ærkerivalerne

For mange fejl kostede dyrt for Herning-Ikast, som tabte 24-26 til Viborg

5. november 2019, 19.51

Tonje Løseth og Herning-Ikast tabte lokalopgøret hjemme mod Viborg. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Det lignede et storslået comeback, da Herning-Ikast Håndbold tirsdag aften indhentede Viborgs føring på seks mål. Men derbyet mod ærkerivalerne endte med forgæves anstrengelser for HIH-kvinderne, der i IBF Arena tabte med 24-26 - efter en dramatisk afslutning foran 1692 tilskuere i Ikast.

Efter 19 minutter førte gæsterne fra domkirkebyen med 12-6. Det klare forspring var en naturlig konsekvens af en elendig indledning for hjemmeholdet, der efter to minutters spil var bagud 0-3. Viborg kom også foran 5-1 - og de mange personlige fejlene fortsatte hos HIH's DM-finalister.

Særligt playmaker Helene Fauske blev symbolet på den skæve begyndelse for Herning-Ikast-mandskabet, der først fandt sig selv i slutningen af første halvleg. Viborg tog dog pauseføringen på 15-12.

HIH-keeper Jessica Ryde startede på bænken, men da svenskeren afløste Sabine Englert efter 18 minutter, indtog målvogteren en hovedrolle i det fine comeback.

Hjemmeholdet drog også fordel af, at Viborg ikke var helt så skarpe i anden halvleg. Viborgenserne fik problemer med modstandernes offensive 5:1-forsvar, og enkelte opblomstringer hos HIH betød, at vicemestrene fik reduceret til 19-21. Tre minutter før tid kunne en forrygende Emma Friis udligne. Og så var der dømt slutspurt. Men også nederlag for Herning-Ikast.

Tonje Løseth smed bolden væk, og så kunne Viborg-topscorer Line Haugsted score til 25-23. Jeanett Kristiansen reducerede, men udeholdets Moa Högdahl lukkede derbyet med sin scoring 15 sekunder før slutfløjtet.

Det var HIH-kvindernes tredje liganederlag på stribe - efter nul point i de seneste opgør mod Team Esbjerg, København Håndbold og altså Viborg HK.

Topscorer tirsdag aften blev HIH-fløjen Emma Friis, som nettede 10 gange - heraf fire mål på straffekast.