Med Jorn på Hjul: Nyt koncept bringer kunsten ud til byerne

Museum Jorn præsenterer et helt nyt koncept, der bringer kunsten ud til borgerne, og på lørdag er turen kommet til Ikast, hvor Strøgcentret bliver samlingspunkt for en række kunstværker

10. juni 2021, 06.23

Med den såkaldte formidlingsvogn skal Museum Jorn med helt enkle midler styrke livsglæde og fællesskab i alle afkroge på en sjov, inspirerende og lærerig måde. Fokus er på den gode samtale, historiefortællingen, på overraskelse, forundring og på sanselighed, på en parkeringsplads eller et torv, hvor man mindst venter det. Foto: Privatfoto

KULTUR - Vi kører ud og placerer kunsten, der hvor folk er.

Sådan lyder det fra museumsdirektør ved Museum Jorn, Jacob Thage. Museum Jorn præsenterer et helt nyt koncept, der bringer kunsten ud til borgerne i en række kommuner, og nu er turen kommet til Ikast.

Det skriver Museum Jorn i en pressemeddelelse.

På lørdag kommer Jorn på Hjul til Strøgcentret med en udstilling af kunstværker fra Asger Jorn og Joan Miró. Sammen med vognen kører museets professionelle kunstformidlere ud med formidlingsmaterialer, som man inviteres til at arbejde med på stedet eller i hjemmet.

- Museum Jorn på Hjul er helt enkelt en lukket trailer, hvor den ene side kan lukkes op, og så kan man se på kunsten. Formålet med Museum Jorn på Hjul er at præsentere kultur- og formidlingsaktiviteter til familier, unge og voksne, dér, hvor de bor. Museum Jorn på hjul er en invitation til at tænke kunst, formidling og pædagogik på en mere hverdagsnær måd, lyder det fra museumsdirektøren.

Hvor hverdagen udfoldes

Ifølge Museum Jorn har museet pligt til at formidle kunsten - ikke blot på museet, men også hvor folk færdes.

- Derefter tror vi, at folk kommer og besøger museet, siger Jacob Thage og uddyber:

- Aktiviteterne tager afsæt i Asger Jorns univers og kunstsyn, hvor kunsten primært var for almindelige mennesker, og hvor den skulle opleves der, hvor folk færdedes i hverdagen som en daglig indsprøjtning af fantasi og inspiration. På Museum Jorn forsøger vi dagligt at videreføre de værdier. Vi mener, at alle har lige vilkår for at tale om og skabe kunst - og med Museum Jorn på Hjul, vil vi møde folk i øjenhøjde, der, hvor hverdagen for de allerfleste udfolder sig, forklarer han.

Coronapandemien spiller naturligvis også ind, og Museum Jorn tilføjer, at tanken er at præsentere et ekstraordinært kulturtilbud, der i en ekstraordinær tid.

Arrangementet begynder lørdag formiddag.