Læserbrev: Ældreområdet er en hjertesag for Dansk Folkeparti

Udgivet:11. november 2021, 11.20

Læsetid:1 minut

Simon Vanggaard. Foto: Pr-Foto

Af Simon Vanggaard. Borgmesterkandidat Dansk Folkeparti, Ikast-Brande

LÆSERBREV Når jeg spørger mine DF-medkandidater, så nævner alle 10 ældreområdet, som et af de vigtigste for dem.

Det er ikke en overraskelse for mig, for i Dansk Folkeparti er respekten for de ældre og en værdig alderdom en del af partiets DNA. Det har det været siden stiftelsen i 1995.

I Ikast-Brande vil vi kæmpe for mere personale på området. Mere tillid og frihed til den enkelte plejer. Mere valgfrihed for den ældre og færre forskellige ansigter i hjemmet.

Vi har en stram kommunal økonomi, og ældreområdet er en af de store områder. Derfor har ældreområdet også holdt for. Vi forsøger af få enderne til mødes budget efter budget. Det er et vilkår. En bunden opgave.

På trods af en vanskelig økonomi har vi blandt andet kæmpet for bevarelse af klippekortsordninger. I dette budget har vi kæmpet for at få nedlagt besparelserne og give mere økonomi til de flere ældre, der kommer. Det lykkedes. Vi har også arbejdet for fornyelse og udbygning af vores plejehjem.

Vi skal løfte området økonomisk. Men vi er nødt til at tænke kreativt og i nye baner, for opgaven vokser hurtigere end den kommunale indtægt.

Den største udfordring er rekruttering af ansatte til ældreplejen. Det er ikke nemt at løse. Men jeg tror, vi skal starte med at skabe bedre arbejdsforhold og udvise større tillid under ansvar til vores medarbejdere. Det bliver vi nødt til at turde.