Børne- og ungdomsforeninger mødes til aktiv gudstjeneste

Udgivet:12. januar 2023, 10.37

Læsetid:1 minut

Den traditionelle nytårsparade for byens uniformerede børne- og ungdomsforeninger er i år udvidet til at omfatte det øvrige kirkelige børnearbejde i Ikast. Foto: Ikast Kirke

TRADITION Der er både tale om en gammel tradition og noget helt nyt, når lokale børne- og ungdomsforeninger og klubber mødes til aktivitetsgudstjeneste 14 januar i Ikast Kirke.

Den gamle tradition bygger på den årlige mønstringsgudstjeneste, som har været holdt i mange år. Her mødtes byens uniformerede børne- og ungdomsforeninger med faner fuld uniform til mønstring og gudstjeneste.

Men så kom der en pandemi og aflyste traditionen to år i træk, og i mellemtiden har repræsentanter fra foreninger mødtes med medarbejdere fra Fonnesbæk og Ikast kirker for at nytænke arrangementet.

Kredsen er udvidet

- Vi har besluttet at holde fast i traditionen med nytårsparaden. Man vil gerne have et fælles arrangement, hvor afsættet skal være det, vi først og fremmest er fælles om – nemlig at forkynde evangeliet for børn og unge. Derfor har vi også udvidet kredsen af foreninger og klubber, som er med til at arrangere og deltager i arrangementet til at omfatte det øvrige kirkelige børne- og ungdomsarbejde i byen, nemlig KFUM og KFUK og søndagsskolerne, børneklubben Hyldgård og Klub 456, fortæller kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Thoftgaard fra Ikast Kirke.

Fanerne er stadig med, når foreninger og klubber samles i kirken, men børn og unge kommer til at opleve en noget anderledes gudstjeneste med indlagte aktiviteter, som foregår i og udenfor kirken – og endda på kirkens loft. Alle aktiviteterne er knyttet til gudstjenestens tema, som er fællesskab. Aktivitetsgudstjenesten er for alle medlemmer af foreninger og klubber, men er mest rettet mod børn i 0.-6. klasse.