Corona: To årgange på Præstelundskolen sendt hjem til test

Ikast-Brande er igen over bekymringsgrænsen. To elever på Præstelundskolen testet positive

30. september 2020, 07.09

En positivtestet elev i henholdsvis 7. og 9. årgang på Præstelundskolen i Brande har sendt alle elever på de to årgange hjem til test. Foto: Christian Sjurman

IKAST-BRANDE At corona-situationen i Danmark er bekymrende, er alle enige om. Også i Ikast-Brande Kommune, som i går med fire nye bekræftede coronatilfælde i løbet af et døgn passerede bekymringsgrænsen, som udløser tæt dialog med sundhedsmyndighederne.

Bekymringsgrænsen ligger på 20 smittede per 100.000 smittede borgere, og Ikast-Brande ramte med stigningen i går 22 smittede per 100.000 borgere. Det betyder i en kommune af Ikast-Brande størrelse konkret ni nye smittetilfælde i løbet af den seneste uge.

- Havde vi haft otte smittede, ville vi have været under bekymringsgrænsen, siger kommunaldirektør Flemming Storgaard, Ikast-Brande Kommune.

To årgange sendt hjem

Dermed ikke sagt, at situationen ikke bliver taget alvorligt.

- Ikke for at bagatellisere, men blot for at vise marginalerne. Det er en alvorlig situation, og vi er igen i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Da vi senest var i rødt i forhold til bekymringsgrænsen i begyndelsen af september, var vi blandt de første kommuner i rødt og fik tildelt covid-biler til test af sundhedspersonalet. Vi nåede at teste to tredjedele af sundhedspersonalet, inden udviklingen andre steder i landet betød, at sundhedsmyndighederne var nødt til at flytte covid-bilerne andre steder hen. Situationen er stadig mere alvorlig i andre kommuner, så derfor får vi lige nu ikke testbilerne tilbage. Som det ser ud nu, er smitten fordelt ud over kommunen, så vi ikke umiddelbart har et område, hvor smitten er samlet. Det er en fordel i forhold til at indkredse og begrænse smitte, siger Flemming Storgaard.

Imidlertid er to af de nyeste corona-tilfælde opstået på Præstelundskolen i Brande. Her sendte Præstelundskolen i går både 7. og 9. årgang hjem til test.

- Der var en positiv-testet elev i henholdsvis 7. og 9. årgang. Nu er alle elever i begge årgange sendt hjem til test, og med en negativ test og uden symptomer kan de vende tilbage i skole efter 48 timer. Helt i tråd med myndighedernes anbefalinger, siger Flemming Storgaard, der beretter, at en årgang på Hyldgårdsskolen i Ikast i sidste uge også blev sendt hjem til test.

- Her viste det sig, at den oprindelige elev havde fået en falsk positiv-test. Heldigvis - og sådan kan det også gå, men vi skal naturligvis reagere på enhver positiv test, siger Flemming Storgaard.