Ungdomsskolen opfordrer til fritidsjob: Tilbyder kursus i samarbejde med Coop

Coop og ungdomsskolerne i Ikast og Herning har med fondsmidler fra AP Møller sat gang i ny uddannelse

Udgivet:02. juli 2021, 06.44

Læsetid:2 minutter

Humøret var højt hos de otte unge, der efter endt kursus alle fik tilbudt et job, hvor de for alvor har brug for de kompetencer, de har tilegnet sig på et nyt kursusforløb. Foto: PrivatFoto

UNGDOM Otte unge har netop fået bevis på, at de er klar til at tage fritidsjob i et supermarked. De otte unge har via ungdomsskolerne i Herning og Ikast været i et intensivt træningsforløb i Fakta i Ikast. De har haft seks undervisningsdage, hvor to af Faktas butikschefer, Michael Lysgaard Lund fra Ikast og Jesper Pedersen fra Brande, har undervist og trænet de unge i alle de færdigheder, der er nødvendige for at begå sig som ansat i et supermarked.

- Det er gået fantastisk godt, beretter de to butikschefer i en pressemeddelse.

De unge har været meget interesserede, og er gået i gang med de mange forskellige opgaver med gåpåmod og energi. Det undervisningsmateriale de unge blive mødt med er det samme, som bruges til at uddanne butikskædens ansatte.

Kurset er kommet i stand via et samarbejde mellem Coop og Ungdomsskoleforeningen. Et projekt som AP Møllerfonden støtter op om med både penge og ekspertise. Ungdomsskolerne i Ikast og Herning er gået ind i projektet i samarbejde, og ser nogle gode muligheder i det.

Jørgen Donslund, der er leder af ungdomsskolen i Ikast, skriver pressemeddelelsen:

- Fritidsjob har vist sig som en af de allerbedste måder at udvikle unge i forhold til at se sig selv som en del af samfundet. De unge vokser helt vildt af at få ansvar for noget virkeligt. Dette er ikke bare noget, man leger i skolen. Her gælder det! Og man får rigtige penge som løn! Nogle unge går selv ind i en butik og skaffer sig et job, men det er slet ikke alle, der har den tro på egne evner, og dem hjælper vi rigtig godt gennem coop crew-projektet, skriver Ikast-lederen.

Kurset giver ikke garanti for at få job, men man får et kursusbevis, der fortæller, hvad man har lært og samtidig siger Coop, at hvis man søger job hos dem, og viser sådan et bevis, er man sikker på, som det mindste, at kommet til en personlig samtale.

De unge var også enkeltvis til en evalueringssamtale med butikscheferne i forbindelse med kursets afslutning, og de to butikschefer kunne glæde de unge med at have jobs i Coop-butikker til alle otte. De fleste endda i nærheden af deres bopæl. Så der var stor glæde, da de unge stillede op til »eksamensbillede«. Det næste hold i Coopcrew kører i oktober. Målgruppen er elever fra 10. årgang. I foråret 22 er der planer om at lave et hold for elever, der går i 9. klasse.