Sejr i straffe-gyser: HIH-kvinder tager bronze i European League

I et medrivende drama sejrede Herning-Ikast Håndbold efter straffekastskonkurrence mod Baia Mare og tog bronzen i EHF European League

Udgivet:15. maj 2022, 18.06

Læsetid:2 minutter

HIH-spillerne jubler i flok under den medrivende straffekastskonkurrence. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Det gjaldt egentlig »bare« en kosmetisk tredjeplads ved Final4-stævnet, men hold da op for et medrivende drama tilskuerne i Vibocold Arena i Viborg fik, da der søndag eftermiddag blev spillet bronzekamp i EHF European League.

Herning-Ikast Håndbold sejrede 29-28 mod rumænske Baia Mare efter straffekastskonkurrence foran 200 ekstatiske HIH-tilskuere - fortrinsvis fra ISI og Sportstar College Ikast-Brande.

Line Mai Hougaard sendte det sidste straffekast i nettet med et slangehug. Højrefløjen havde ellers misset fire af sine seks afslutninger i den ordinære kamp, så hun var ikke det mest naturlige valg til det afgørende kast. Men herningenseren viste sig kold som is, da det gjaldt.

Sabine Englert og Jessica Ryde skiftedes til at stå i det midtjyske mål i straffekastskonkurrencen. Ryde nappede et enkelt forsøg, og det skulle i sidste ende vise sig at være nok.

Foruden Line Mai Hougaard scorede også Sonja Frey, Emma Friis, Tyra Axnér og Ingvild Bakkerud for HIH i straffekastskonkurrencen.

Herning-Ikast Håndbold fik dermed revanche for sidste års nederlag i bronzekampen til selvsamme modstander.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Storspillende håndboldnørd er langtfra mæt:</span> Jagter guld med Danmark og HIH <span>Storspillende håndboldnørd er langtfra mæt:</span> Jagter guld med Danmark og HIH
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Storspillende håndboldnørd er langtfra mæt: Jagter guld med Danmark og HIH

Afbrændere på stribe

Det havde dog aldrig behøvet at komme så vidt, at der skulle en afgørelse til på straffekast. Herning-Ikast havde nemlig alle muligheder for at afgøre kampen i ordinær tid.

Selv om træner Kasper Christensen roterede flittigt og fik alle i spil, var HIH’erne spillemæssigt bedst og havde lettere ved at komme til gode muligheder. Men et hav af brændte chancer holdt de godt fightende rumænere inde i opgøret.

Alene de midtjyske fløje blev noteret for svimlende 12 afbrændere i kampen.

Alligevel førte HIH stort set hele vejen, men rumænerne gav aldrig op, og to sekunder før tid udlignede Jelena Lavko til 24-24 på en kontroversiel scoring. På tv-billederne ser det nemlig ikke ud til, at bolden var over målstregen. Men dommerne valgte at godkende scoringen uden at gennemse videobilleder.

Sejren blev i øvrigt sikret uden playmaker Simone Petersen, der stod over med sygdom i kroppen. Hun var allerede plaget af feber under semifinalen lørdag.

Topscorer for HIH blev Ingvild Bakkerud med seks mål i den ordinære kamp.

Allerede på onsdag skal holdet i kamp igen. Der kommer Odense Håndbold på besøg i Ikast til anden kamp i DM-semifinalerne. HIH vandt første slag i Odense.

Baia Mare-Herning-Ikast 28-29 (12-14)

Ordinær kamp 24-24.

Baia Mare: Jelena Lavko 6, Yaroslava Burlachenko 5, Andreea Popa 5, Cristina Laslo 2, Alexandra Ramona Severin 2, Ana Tanasie 2, Asuka Fujita 2.

Herning/Ikast: Ingvild Bakkerud 6, Julie Scaglione 4, Sonja Frey 4, Emma Friis 4, Line Mai Hougaard 2, Vilde Johansen 2, Emma Lindkvist 2.

Udvisninger: Baia Mare 4, Herning/Ikast 1.

Herning/Ikast vinder 5-4 på straffe.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>HIH-træner raser efter semifinale:</span> Skandale med så inkompetente dommere <span>HIH-træner raser efter semifinale:</span> Skandale med så inkompetente dommere
Læs også på herningfolkeblad.dk:
HIH-træner raser efter semifinale: Skandale med så inkompetente dommere