Elektrisk over IT-strømmen

Benny Nielsen har i 25 år været sikker på at være endt på den rigtige hylde som elektriker

Udgivet:25. februar 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

Benny Nielsen er en aktiv mand i flere lokale foreninger. Han er engageret også i sit faste job gennem de sidste 25 år - som elektrikerhos Midtjysk El Center i Ikast. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

1 år siden

NAVNE Han har i 25 år trukket ledninger, lavet stikkontakter og monteret kabler til alarmer og it-netværk.

43-årige Benny Nielsen fra Ikast keder sig aldrig, og er slet ikke i tvivl om, at han er havnet på den rigtige hylde, som elektriker.

Så selvom han har været ansat hos Midtjysk El Center i 25 år, så er det en hverdag med konstante udfordringer. Men også som ansat i et fag, der er hele tiden udvikler sig.

- Jeg har altid været god til fysik og matematik, men vil også gerne bruge mine hænder - og være med til at skabe noget, siger Benny Nielsen, mens han for en stund under sig selv en lille frokostpause mellem de mange opgaver, der betyder at han med udgangspunkt fra Ikast, dagligt kører rundt i et stort geografisk område.

Smittet af IT-bølgen

- Jeg blev oprindelig ansat hos Ove Nørholm, der drev selvstændig virksomhed. Han solgte siden til Midtjysk El-center. Allerede mens jeg var i lære, blev jeg smittet af Ove Nørholms interesse, for den tekniske del af vores fag. Et område, der har været og stadig er i rivende udvikling. Jeg har været heldig at have en arbejdsplads, hvor der stadig er muligheder for at udvikle sig. Så det er stadig spændende at tage på arbejde hverdag, understreger Benny Nielsen.

Han har med årene specialiseret sig indenfor kommunikation. Altså computer, tv og netværk og selvfølgelig hele behovet for at få installeret alarm.

- Fordi jeg er uddannet elektriker, så har jeg den fordel, at jeg også kan løse de mere traditionelle ting indenfor faget, siger Benny Nielsen.

Han er en rigtig Ikast-dreng, der er vokset op i byen, og med skolegang på både Vestre- og siden Hyldgårdsskolen.

I fritiden er han også særdeles aktiv, og engageret i en masse frivilligt arbejde. Han er en mand, man ofte støder på i byens liv.

Medansvar

- Alle har en forpligtigelse til at byde ind og være med til at skabe det lokalområde, man bor i, og for mit vedkommende også arbejder i. For mig er det naturlige at tage et medansvar, siger Benny Nielsen.

Han har tidligere været aktiv i Ikast Musikliv, og koncentrerer i dag sin frivillighed i Ikast Bio, men i høj grad også i den lokale FDF kreds, hvor han har været med lige så længe han kan huske.

I dag er han kredsleder, og deler den interesse med både kæresten Tina Kronborg og deres datter Kristina, som er blandt medlemmerne, der holder til på Nygården på Præstevænget i Ikast.

Benny Nielsen er blevet fejret af sine kolleger ved en festlig sammenkomst hos Midtjysk El Center, hvor også et par andre kolleger blev fejret for deres mange år i virksomheden.